Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - 3. díl druhé řady - domácí sýr

Ne 27.1 18:25
Premiéra

Kráva představovala pro dávné hospodáře hotové jmění a šanci uživit rodinu. Jaká plemena krav se ale pásla na českých lukách a pastvinách před sto lety, a kam zmizela? Podíváme se za farmářkou, která si doma chová krávu s telátkem, a dozvíme se, co obnáší každodenní dojení. Z čerstvě nadojeného mléka stlučeme máslo a získáme podmáslí. Upečeme si zapomenutý dezert našich babiček – svítek nasladko s ostružinovým přelivem. A podíváme se do rumunského Banátu, kde čeští krajané stále ještě každý den vyhánějí dobytek na pastviny. Z kravského mléka pak hospodyně vyrábějí lahodný domácí sýr.

Recepty v tomto dílu pořadu
Recepty Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli: 
Mohlo by Vás taky zajímat