Obrázek uživatele ČT 1
User Name: 
ČT 1
About: 
ČT 1

Historie

Entries created by user

Zář 10, 2015 / 0 Comments / in

V pořadu Polopatě byla zveřejněna soutěž o předplatné časopisu Receptář na celý rok a  knihu 1000 nápadů a rad pro zahrádkáře.

Soutěžní otázka zní:
Kterou zeleninu můžete právě teď vysadit do záhonu a ještě letos sklidit?
A) rajčata
B) ředkvičky

Srp 28, 2015 / 0 Comments / in Divočák na zelenině, tuňák, carpaccio, sardinky

Kulinářská výprava pořadu Kluci v akci zamířila až na samý konec Evropy, do Algarve, nejjižnější části Portugalska. Region Algarve patří mezi vyhledávaná turistická místa, kde najdete po celém jižním pobřeží nádherné písčité pláže, divoké mezi pískovcovými skalisky i ty romantické v klidnějších zálivech. Algarve je prostě rájem pro milovníky moře. Inspiraci zde najdou i zapálení kuchaři, protože v Portugalsku se dobře najíte, ať už se jedná o tradiční či moderní kuchyni. Algarve je zahradou těch nejšťavnatějších pomerančů.Cesta s gastronomickými zastávkami povede od mysu Cabo do S.

Zář 04, 2015 / 0 Comments / in česnek

Český česnek dostal prostor v moderním hobby magazín Filipa Čapka. Užitečné informace o zahradách, bydlení a stavebních úpravách všeho druhu. Nejnovější trendy pro vaši inspiraci.
Z obsahu:
Žijeme na zahradě
Poslední výsev
Pnoucí růže
Renovace oken
Český česnek
Elektroinstalace
Motúčko

Na začátek školního roku začneme dílem, který reflektuje trend zdravého stravování ve školách. Ukážeme několik variant zdravých svačin, Hanka Zemanová předvede verzi koprovky jako dělané pro školní jídelny

Na Křivoklátsku, na Hamousově statku ve Zbečně, budeme vařit prostá, avšak výtečná jídla tak, jak je důmyslně vymysleli už naši předkové. Z prastarých kuchařek jasně vyplývá, že se strava skládala z místních a dostupných surovin, a to především z lokálních mikroregionů. Dnes se takovému vaření říká honosně slow food, přičemž dříve bylo takové stravování nevyhnutelné. Z exotických zemí se na stůl prostého lidu dostalo nanejvýš koření. Na statku neměli povětšinou nedostatek, nicméně maso nebylo na stole denně a vařilo se především z toho, co příroda urodila.