Stanování nebyl právě nejlepší způsob trávení léta – aspoň tak si na něj vzpomíná Dita. Časem ovšem usoudila, že „jet pod stan“ nějak patří k rituálům rodiny, kterou právě teď „buduje“. Stan radši postaví na břehu rybníka, který je kousek od rodinné chaty u Humpolce. Vyrážejí vybaveni atlasem ptáků, hub a taky dobrými zásobami, aby Dita mohla vařit na plynovém vařiči.

  ČT 1

Davídek má první narozeniny. Rodina už se skoro nevejde do žádného bytu, a tak Davidovi uspořádají oslavu pod širým nebem v krásném sadu. Ditin bratr Honza přijde s jednou z kapel, se kterou hraje na basu, sadem vlají fábory a uprostřed stojí velký stůl. Dita ho věnovala Davidovi a jeho malým kamarádům.

  ČT 1

Dita uvaří polévku z čerstvého hrášku, upeče jehněčí maso na česneku a horu kremrolí. . „Snídaně v trávě“ může začít…

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Denik Dity P:

Velký výlet za italskou kuchyní a jejími zdroji pokračuje. Dita uvaří a dobře ochutí těstoviny, olivy se pak ocitnou spolu s houbami v pečené dýni a jako sladkou tečku za italskou cestou upeče z olivového oleje piškot.

  ČT 1

Idylický díl na zahradě chalupy. Dita tam odjede na kus prázdnin se synem Davidem. Ve své originální kuchyni mu uvaří borůvkové knedlíky, upeče králíka a skvělou kulajdu. Budou spolu věšet prádlo, hrát si v novém podkroví a nakonec si ustelou na zahradě a pod peřinou čekají, až „bude padat hvězda“.

  ČT 1

Dita je velká vyznavačka sladkostí a buchet na plech obzvlášť. Ze zkušeností svého dětství, kdy její babička pekla Ditě své buchty na všechny výlety, někdy i do kina, uspořádá „den buchet na plech“. Do Horšovského Týna, kam má jen pár kilometrů z chalupy, pozve Jakuba Žáčka, aby ho pohostila ve stylu své babičky.

  ČT 1

Dita tentokrát bude vařit pro fotbalisty. A také pískat zápas. Za všechno může Ditin táta Láďa. Vždycky si přál syny, aby je naučil fotbal, který má dost rád. Narodily se mu tři dcery a teprve čtvrtý přišel syn Honza. Dcery to ovšem dohánějí. Láďa už má čtyři vnuky, jeden z nich je Ditin syn David.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Denik Dity P:

Dita se vydává na Slovensko a cíl je jasný. O Závadě, malé vesnici na Spiši, odkud pochází mámina kamarádka Věra, slyšela v životě milionkrát. V Ditině rodině se používají slova ze spišského nářečí jako štrymflagy, kydla, vaří se halušky a džatky, někdy také husa. Dita ví, kdo je Palčík a kdo „paní z konca.“ Teprve teď je chce poznat osobně a dozvědět se od nich, jak vaří.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Denik Dity P:

Dita se vrací na „svoje“ Jižní Město, potká se s Luckou, spolužačkou ze základní školy, a pak i s týmem školní jídelny, kam kdysi chodila na obědy. A tak se pustí do vaření oblíbených jídel osmdesátých let.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Denik Dity P:

Je skoro ještě tma, když se Dita vydává s jedním z nejlepších sběračů do lískového lesa na lanýže. Lanýže skutečně najdou!

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Denik Dity P:

Hledat a dělat to „nejlepší na světě“ je Ditinou životní mantrou. Kdo by se tedy divil, že se vydala se sestrou Emmou do své milované Itálie nalézt „nejlepší bazalku na světě“.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Denik Dity P:

Zdroj: archiv ČT

Pokračování skutečného příběhu Dity P., která zná kouzla vaření.
Co udělat, když rezaví duše? Když jí nějak nesedí svět? Když duše dovolí, aby přišla bolest těla?

  ČT 1

Zdroj: archiv ČT

Pokračování skutečného příběhu Dity P., která zná kouzla vaření.
Za té tiché dlouhé noci je Ditě těžko i veselo. Hlavou jí letí: je to pravda? Ono se to fakt stane? A tak si uvaří nejrychlejší špagety s ricottou – chutnají jako božská mana… jen se další kilo usadilo do těla.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Denik Dity P:

Zdroj: archiv ČT

Pokračování skutečného příběhu Dity P., která zná kouzla vaření.
Pokoj pro syna je už skoro hotový, když si Dita vymyslí, že se ještě musí vymalovat ložnice světlemodrým válečkem. Zblázní tátu a bratra Honzu, kteří ten šílený nápad samozřejmě chápou. Všechno se skládá a směřuje ke štěstí. „Je mi 39 let a budu mít miminko.“

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Denik Dity P:

Zdroj: archiv ČT

Pokračování skutečného příběhu Dity P., která zná kouzla vaření. Parník z roku 1935 právě nahodil motor na Vltavě a na palubě zůstává jen podezřele a jednoznačně zakulacená Dita, sestra Emma a Petra Nesvačilová. „Budu klidně řídit celou zeměkouli, ale grilovat prostě ne,“ řekne Dita, když vidí, jak se její spolucestující sestra Emma a Petra Nesvačilová pokoušejí rozpálit gril.

  ČT 1

Foto: archiv ČT

Druhá řada kuchařského pořadu Deník Dity P. se začne na ČT vysílat 11. března. Premiérový díl poběží na ČT1 vždy v pátek od 18:25. Dohromady bude mít série šestnáct dílů. Moderátorkou pořadu je je kulinářská expertka a publicistka Dita Pecháčková, šéfredaktorka zákaznického magazínu Albert a bývalé šéfredaktorka Apetitu.

  ČT 1

Zdroj: archiv ČT

Pokračování skutečného příběhu Dity P., která zná kouzla vaření. První díl nové série začíná oslavou nového roku – a to jak jinak než na horách. Nevadí, že holky neslaví v centru Prahy, i na hory dorazí Dita i Petra Nesvačilová načančané, jako kdyby je čekaly pražské kavárny. Na zasněžené zastávce autobusu zjišťují, že parta nepřijede a malý Silvestr oslaví pouze ve dvou.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Denik Dity P: