Kateřina Winterová se vrací se šestou sezónou Herbáře. Na byliny, jídlo a vaření se tentokrát podívá nově. Jak? Dozvíte se už v prvním díle.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Herbář:

Vánoce jsou svátky tradic. A tradiční byl Herbář vždy. Za 5 let jsme představili vše, co k Vánocům patří, a tak si to pro pořádek pěkně shrneme a dozdobíme poslední detaily. Užijte si Vánoce s Herbářem.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Herbář:

Za týden začíná zima. Čas teplých pokrmů a masopustu. Právě o tom promaštěném stole bude dnešní díl.

  ČT 1

Elpida je obecně prospěšná společnost, která pomáhá seniorům. V tomto díle se jí Herbář snaží pomoci.

  ČT 1

zdroj: archiv ČT

Blíží se kouzelný čas, čas adventní. Proto opět oprášíme tradice a vyrobíme si obřadní vizovické pečivo. Také se podíváme na starou barvící techniku, bylinný modrotisk.

  ČT 1

zdroj: archiv ČT

Food blogerky vládnou internetu a velký počet z nich má na svém blogu recepty, které patří přímo do Herbáře. Proto jsme pár blogerek a autorek kuchařek pozvali k nám.

  ČT 1

zdroj: archiv ČT

Co je ale opravdu tradiční? Jak tradice vzniká? A jaká je ta pravá česká? A jaké jsou tradiční recepty? Těžko odpovědět, ale přesto se pokusíme.

  ČT 1

zdroj: archiv ČT

V Herbáři jsme zjistili, že ty nejlepší věci v gastronomii bývají ty nejjednodušší. A nejde jen o gastronomii, ale o přístup k pěstování, k přírodě, zvířatům a vlastnímu zdraví. Co je nejlepší podle Herbáře

  ČT 1

zdroj: archiv ČT

V Herbáři bylo představeno více než 150 bylin, které běžně rostou v Čechách. Na světě jich ale roste mnohem víc. Říkáme jim dost často koření a i to bývá léčivé.

  ČT 1

zdroj: archiv ČT

První republika je pro Herbář zdrojem veliké inspirace. U příležitosti oslav 28. října se podíváme na další recepty a návody, které formovaly svět našich babiček a prababiček.

  ČT 1

zdroj: archiv ČT

K podzimu patří dýně, kořenová zelenina, čerstvý kváskový chléb, maso a byliny. Stejně jako k tomuto dílu Herbáře.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Herbář:

zdroj: archiv ČT

Herbář starý časy miluje. A bylinářství ke starým časům přece patří! Stejně jako recepty, které v Herbáři ukazujeme, a projekty, které jsme letos navštívili.

  ČT 1

zdroj: archiv ČT

Herbář se vrací s pátou řadou. Její hlavní téma je biozahrada. Není ale jediné. První díl nové řady tradičně poodhalí, o čem dalším to tentokrát bude, kdo nás navštíví a jaké recepty nás čekají.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Herbář:

zdroj: archiv ČT

Už jsou tu zase. Po roce Vánoce, Vánoce přicházejí, zpívejme, přátelé … Klasika. Copak asi budeme vařit?

  ČT 1

Za čtyři roky Herbáře jsme zapomněli na Prahu. I tady můžete žít svůj bylinkový život a užívat si různé zajímavé trendy. Jak? Tak se dívejte.

  ČT 1

zdroj: archiv ČT

Tušíte správně, budeme připravovat vánoční dárky.

  ČT 1

zdroj: archiv ČT

Advent byl vždy časem kouzel a rozjímání. U nás v Herbáři tomu tak je dodnes.

  ČT 1

zdroj: archiv ČT

Ono se řekne tradiční. Ale co je opravdu tradiční. Kde leží ta doba, která určuje tradici českou. A jaké jsou ty opravdu tradiční recepty?

  ČT 1

zdroj: archiv ČT

Herbář se vydává z českých zahrádek za hranice. Vařit budeme věci světové. Kateřina dokonce pojede elektro autem až do Dánska.

  ČT 1

zdroj: archiv ČT

Trvalá udržitelnost je o víře v dobrou budoucnost, pro kterou i my sami něco děláme. V tomto díle budeme pracovat pro zdraví našeho těla i okolního prostředí.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Herbář:

zdroj: archiv ČT

Nevěšte hlavu, inspirovat vás dnes bude stylový funebrák a chuť do života Vám vrátí naše recepty.

  ČT 1

zdroj: archiv ČT

První republice bude téměř 100 let. Jak se v této době vařilo, peklo a žilo najdete právě v tomto díle.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Herbář:

zdroj: archiv ČT

Ty nejlepší staré i nové podzimní dobroty můžete ochutnat právě v tomto díle Herbáře. Natrháme si spoustu bobulí, uděláme si z nich něco ostřejšího i poslední zavařeniny v roce, na řadu přijde i hoďbidlo, jídlo ze skanzenu.

  ČT 1

zdroj: archiv ČT

Dozvíte si, co je dobré dělat pro zdraví, jak se hýbat, co snídat, vydáme se do Alp na byliny, řekneme si něco o původních odrůdách, připravíme si několik druhů kaší a šťáv, granolu, jehněčí s kdoulí, oukrop.

  ČT 1

Stránky