Kluci v akci - provoněná kachna s jablky

So 15.9 18:25
Premiéra

Do moderní kuchyně Kluků v akci přichází varné sklo se stoosmdesátiletou tradicí, nádobí z ušlechtilého materiálu, v němž chutné krmě připravovaly už naše babičky. Těšme se na Ondřejův nakládaný gothaj ve skle a exotickým kořením a provoněnou kachnu s jablky, k níž skvěle chutnají tvarohové noky opečené na kachním sádle.

1 celá kachna
4 jablka granny smith
80 g sušených švestek
4 cl koňaku
snítka máty
4 hvězdičky badyánu
1 lžíce hřebíčku
50 g sekaných vlašských ořechů
2 lžičky celého kmínu
sůl

Kachnu očistíme, okmínujeme a osolíme. Jablka nakrájíme na plátky, švestky na proužky, ořechy a mátu nasekáme, vše smícháme spolu s koňakem, kořením a solí. Směsí naplníme kachnu a zašijeme špejlí. Vložíme do pekáče prsy dolů a pečeme na 130 °C asi dvě hodiny. Poté otočíme a dopečeme na 180 °C cca 20 minut dozlatova.

tvarohové šišky
200 g plnotučného tvarohu
asi 200 g dětské krupičky
snítka rozmarýnu
50 g kachního sádla
sůl

Tvaroh smícháme s dětskou krupičkou, sekaným rozmarýnem a solí. Vytvarujeme vláčné, ale tužší těsto. Vytvarujeme šišky a uvaříme ve vroucí osolené vodě dokud nevyplavou. Poté scedíme a opečeme na sádle dozlatova.




Menu pak završí šťavnatý švestkovo-tvarohový koláč.

Recepty v tomto dílu pořadu