Poslední odvysílané díly

V dalším díle Vychytávek si rozpomeneme si na chuť skvělého a všemi generacemi oblíbeného dortu Míša a Láďa předvede svou verzi receptu na ořechovou bábovku. Sledujte v neděli 18. listopadu ve 12.50 na Primě!

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Tentokrát si pro nás šéf připravil menu sestávající z pošírovaného kachního vejce s chřestem a hořčičným dresingem, kuřecího kebabu s citronem nebo lososa s restovanou zeleninou a koriandrem. Jako sladkou svačinku Zdeněk přichystá ostružinový mousse s pečeným bílkem a jako lehkou večeři kukuřičnou polévku z kokosového mléka.

  Prima

V zimním období tělo potřebuje vydatnější jídla, která ale zároveň nezatíží organismus. Mohou mezi ně patřit bramborové knedlíky se švestkami nebo rizoto s červenou řepou.
Vyzkoušejte naše recepty.

Bramborové knedlíky se švestkami

Nejprve si dáme vařit brambory typu C ve slupce. Uvařené brambory necháme vychladnout. Mezitím připravíme rozvar.
Na rozvar potřebujeme:
• 6-8 švestek
• 1 lžíce másla
• 2 lžíce třtinového cukru
• 3 lžíce rumu, koňaku nebo portského

  ČT 1

Ze zásob hub uložených v mrazáku, či těch naložených nebo usušených, dokážeme připravit lahůdkový houbový krém. Stačí už jen dochutit smetanou podle libosti a doplnit chlebovými krutonky a výborná polévka je na světě.
Výsostnou věčnou lahůdkou jsou pak telecí líčka na víně podávané s hedvábnou bramborovou kaší. Lákavou sladkostí, které je těžké odolat, vyrobenou z drobenkového těsta, je hruškový kramble z perníku a tmavého chleba, vonící po másle, mandlích, rumu a čokoládě.

  ČT 1

Vařit dnes budeme se Saskií Burešovou. Připravíme si spolu s ní zapečeného lososa s brambory a brokolicí.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Hobby naši doby:

V dalším díle Vychytávek divačka prozradí recept na vynikající tradiční španělskou studenou polévku gaspacho a Láďa předvede svou verzi receptu na švýcarské sýrové fondue. Sledujte v neděli 11. listopadu ve 12.45 na Primě!

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

zdroj : FTV Prima

Co říkáte na sendvič z celozrnného chleba s avokádem a ančovičkou, fíkový tart s ricottou nebo grilovanou loupanou plec s lardem a hráškem? Svoji spanilou jízdu lehkou kuchyní šéf Pohlreich završí grilovanými chobotničkami a salátem Nicosie. Na závěr se těšte na recept na lahodnou dýňovou polévku.

  Prima

Budeme-li chtít naplnit 1 velkou sklenici o objemu 3,7 l, budeme potřebovat 3 kg zeleniny. Můžeme zvolit různé poměry. Hlavní surovinou by mělo být čínské zelí – kolem 2 kg, pak dlouhá bílá ředkev daikon, asi 600 g a pak v menším množství zelená cibulka nebo případně pórek, pro barvu přidáváme červenou papriku. Mimo váhu pak dáme na 3 kg zeleniny asi půl palice česneku a asi 10 cm kousek zázvoru. Soli dáváme na 3 kg zeleniny 3 rovné polévkové lžíce.
1. Zeleninu omyjeme, případně okrájíme a pak teprve vážíme, abychom byli přesní, co se týče soli.

  ČT 1

Další z dílů oblíbeného cyklu představí recepty Ondřeje Slaniny. V pokrmech Ondřej využívá podzimní suroviny, které nám příroda nadělila. K hranolkům z kapra, kterého marinuje v citronové šťávě i kůře, oleji, chilli, česneku a zázvoru, podává pečenou dýni s červenou řepou, doplněnou čerstvým křenem a tymiánovou majonézou.

Další dobrůtkou budou v alobalu zapečené brambory s kysaným zelím a uzeným kuřetem. Pečené říjnové menu, které provoní celý byt, uzavřou výtečné křupavé mini záviny z jarního těsta plněné jablky a vlašskými ořechy, podávané s mátovo-medovou zakysanou smetanou.

  ČT 1

Dnes v pořadu Rady ptáka Loskutáka Petr Rychlý k svatomartinské huse doporučil kysané zelí s medem a brusinkami

  TV Nova

Autor: David Sedlecký – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, Odkaz

V kuchyni bude kralovat Jakub Kohák. Dnes si s ním připravíme pelmeně.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Hobby naši doby:

V dalším díle Vychytávek si pochutnáme na pikantní zeleninové pomazánce - cuketový plamen  a Láďa ukáže recept na medovník, který bude zcela bez mouky. Sledujte v neděli 4. listopadu ve 12.50 na Primě!

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

zdroj : FTV Prima

Komplet jídelníček na jeden celý den v premiérových dílech v pořadí již sedmé řady kuchařské show Teď vaří šéf! Těšit se můžeme na quinoa s ovocem a medem a pohankové tyčky s tvarohem a sušenou šunkou serrano. K obědu přichystá Zdeněk vepřový T-bone se žampiony.
Salát z bulguru s mozzarellou a květákovou polévku s lískovými ořechy můžete klidně servírovat jako svačinu nebo lehkou večeři.

  Prima

Vaření v pomalém hrnci dostane prostor v dalším díle pořadu Polopatě. Tady je recept na trhané vepřové.

  ČT 1

Pohyb na čerstvém vzduchu, sportovní aktivity, hry, luštění záhad a dovádění, prostě škola hrou, je pro děti nenahraditelnou devizou do života. Jednoduše – „ve zdravém těle je i zdravý duch“. A také dobré jídlo, které dětem chutná! Vytvořit jídelníček pro děti tak, aby pokrýval plnohodnotnou výživovou potřebu, by měl být samozřejmostí. Tým pořadu Kluci v akci vyrazil do Krkonoš, aby na horské chatě v Horním Lánově zaznamenal pohodu se vším všudy. Tady děti tráví čas v rámci výjezdů škol v přírodě. Tematický trénink v bajkování a hry se zapálenými učiteli a lektory vtáhne do děje i dospělé.

  ČT 1

Dnes se v pořadu Rady ptáka Loskutáka objevil recept na kapustovou polévku s vepřovým kolínkem

  TV Nova

V dalším díle Vychytávek si pochutnáme na poctivém kuřecím vývaru s paštikovými knedlíčky. Sledujte v neděli 28. října ve 12:50 na Primě.

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

zdroj : FTV Prima

Zdeněk Pohlreich se vrací na obrazovky v premiérových dílech v pořadí již sedmé řady kuchařské show Teď vaří šéf! Těšit se můžeme na komplet jídelníček na jeden celý den – tedy na jídla snídaní počínaje, se svačinami až po večeři. V prvním díle Zdeněk Pohlreich připraví k snídaní wafle ze sladkých brambor se svatojánskými ořechy. K svačince nabídne grilované houby s cibulkami a lehkou česnekovou omáčkou. Na oběd předvede jak připravit netradičně kuřecí prsa plněné gorgonzolou a pekany. Na odpoledne se hodí něco menšího - pěna z čerstvého sýra s omáčkou z rakytníku.

  Prima

Den před významným výročím pozdraví kuchařská dvojice Filip s Ondřejem diváky menu sestaveným podle oblíbených jídel T. G. Masaryka. Je všeobecně známo, že první československý prezident byl ve stravování skromný, nepotrpěl si na honosné pokrmy a menu o mnoha chodech. Nejraději měl jídla, která mu vařívala jeho maminka. Proto si dnes připravíme drůbeží zadělávanou polévku, candáta s květákem, máslem a strouhankou a švestkové knedlíky s mákem.

  ČT 1

Dnes se v pořadu Rady ptáka Loskutáka objevil recept na dýňové koblížky s mangovým džemem.

  TV Nova

V dalším díle Vychytávek představí Láďa další recept bez kynutí a bez pečení. Těšit se můžete na pizzu z pánvičky. V rubrice Rodinné stříbro na talíři si upečeme houbovou sekanou. Sledujte v neděli 21. října ve 12:50 na Primě.

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Martin Svatek dokáže proměnit tradiční jídla v moderní s neuvěřitelnou nápaditostí. Pozorovat ho při práci je víc než radost. Každý jeho krok v kuchyni provází nadšení pro kuchařskou profesi, vtip a dobrá nálada. Navazujeme na předchozí díl Hezky česky I, v němž táborský šéfkuchař připravoval atraktivní pokrmy vycházející z klasických surovin české kuchyně. Pokud si vzpomínáte, připravoval králíka na hořčici s bramborami v popelu a dušenou mrkev v seně, krém z kozího sýra a dýni s karamelizovanými blumami. A také byla vyhlášena divácká soutěž, jejíhož vítěze v dnešním díle představíme.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

V dalším díle Vychytávek si pochutnáme si na ztracených syrečcích na grilu a s Láďou upečeme skořicová srdíčka. Sledujte v neděli 14. října ve 12.40 na Primě!

 
 
  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Všechny fanoušky dobrého jídla a kulinářství zveme ke sledování dílu s mladými, nadějnými a zapálenými kuchaři. Ze zářijového finále už známe vítěze a další dva finalisty soutěže KU Young Chef 2018 a můžeme se tak v záznamu zúčastnit samotného kulinářského klání, nasát jeho atmosféru, a poté nahlédnout pod ruce mladým talentům. Jak si poradili se zadáním a přípravou české klasiky, ovšem ve stylu moderní a současné gastronomie? Vařit se bude kulajda, dančí hřbet a bramborové šišky s mákem!

  ČT 1

Kateřina Winterová se vrací se šestou sezónou Herbáře. Na byliny, jídlo a vaření se tentokrát podívá nově. Jak? Dozvíte se už v prvním díle.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Herbář:

Stránky