Divočák na zelenině naleznete zde:

Kluci v akci - letní speciál - mušle v rybí omáčce na jihu Portugalska

Kluci v akci - letní speciál - mušle v rybí omáčce na jihu Portugalska

So 20.8 18:25
Repríza

Vypravíme se nakupovat do tržnice v malebném městečku Loulé, kde najdeme a nakoupíme vše, co potřebujeme na vaření. Šéfkuchař Bruno Rocha připraví v nejtradičnější algarverské nádobě „kataplaně“ - mušle v rybí omáčce. Nikdo by nevěřil, jak výtečně chutná studená rajčatová esence, která v horkém dni příjemně ochladí a osvěží. Bruno ji podává s melounovým salátem a kozím sýrem. Sladkostí na závěr bude pomerančový pudink s místní pálenkou medronho.

Recepty v tomto dílu pořadu

Kluci v akci - letní speciál - pošírovaná hruška v tymiánovém sirupu s perníkovou šlehačkou

Kluci v akci - letní speciál - pošírovaná hruška v tymiánovém sirupu s perníkovou šlehačkou

So 9.7 18:25
Repríza

Malá náměstí lemovaná vzrostlými platany, pod nimiž hledají chlácholivý stín místní i turisté, vás zvou k posezení do francouzsky ležérních kaváren na dobrou kávu, sklenku vína či pastisu.Tudy povedou cesty štábu pořadu Kluci v akci, aby vám přinesly alespoň letmý pohled a pozvánku do části jižní Francie. V majestátním Avignonu budeme vařit se zcestovalým charismatickým kuchařem Julienem Charvetem, který se vrátil do rodné Francie, aby své kulinářské zkušenosti předával dál. Filip s Ondřejem s ním uvaří tradiční kaviár z lilku, tresku se zeleninou aioli a pošírované hrušky s perníkovým krémem. Vše maximálně jednoduché a přitom výtečné.

Recepty v tomto dílu pořadu

Kluci v akci - letní speciál - smažený domácí sýr s dýňovou marmeládou

Kluci v akci - letní speciál - smažený domácí sýr s dýňovou marmeládou

So 2.7 18:25
Repríza

Romantický výhled z terasy hotelu na funchalský přístav se stane scenérií při vaření s kuchařem Mauríciem, který představí moderní madeirskou kuchyni z tradičních místních surovin. Maurício nás naučí, jak uvařit tradiční caldeiradu, polévku ze zeleniny a rybího vývaru, která se podává s oblíbenou pražmou. Steak z čerstvě vyloveného tuňáka přijde určitě vhod, stejně jako smažený domácí sýr s dýňovou marmeládou. V jednom z nejstarších vinařství si pohovoříme s majitelkou o výrobě světově známého madeirského vína.

Recepty v tomto dílu pořadu

Kluci v akci - letní speciál - divočák na zelenině, tuňák a carpaccio z pomeranče

Kluci v akci - letní speciál - divočák na zelenině, tuňák a carpaccio z pomeranče

So 13.8 18:25
Repríza

Kulinářská výprava pořadu Kluci v akci zamířila až na samý konec Evropy, do Algarve, nejjižnější části Portugalska. Region Algarve patří mezi vyhledávaná turistická místa, kde najdete po celém jižním pobřeží nádherné písčité pláže, divoké mezi pískovcovými skalisky i ty romantické v klidnějších zálivech. Algarve je prostě rájem pro milovníky moře. Inspiraci zde najdou i zapálení kuchaři, protože v Portugalsku se dobře najíte, ať už se jedná o tradiční či moderní kuchyni. Algarve je zahradou těch nejšťavnatějších pomerančů.Cesta s gastronomickými zastávkami povede od mysu Cabo do S. Vicente, místa na nejjihozápadnějším cípu Portugalska, po celém pobřeží až do hlavního města regionu, Fara. Nebude chybět ani návštěva Přírodního parku Ria Formosa.Vařit budeme divočáka na zelenině s bylinkami, tuňáka s polentou, mušlemi a koriandrem a carpaccio z pomeranče s pomerančovou omáčkou a mandlemi.

Recepty v tomto dílu pořadu