Kluci v akci - gastronomické klání studentů tří gastronomických škol

So 6.5 18:25
Premiéra

Soutěže Sollertia jsou určené pro žáky středních odborných škol vybraných oborů vzdělání s výučním listem. Pro tento rok padl výběr vedle jiných zaměření opět i na obor kuchař-číšník. Zadání velí jako hlavní surovinu použít králičí maso – hřbet a zadní běhy, vedlejší povinnou surovinou jsou batáty a slanina. Podívejme se, jak se v gastronomickém klání utkají studenti tří gastronomických škol proti Ondřeji Slaninovi. Hlavním principem soutěže je totiž přímé porovnání výkonu žáků a odborníka z praxe, tzv. vyzývatele. Ondřej Slanina si oproti minulému roku vyměnil roli s kolegou Filipem Sajlerem, který zasedne v porotě. Nejlepší žák z každého oboru, jenž dosáhne alespoň 66% výsledku vyzývatele, je oceněn čestným titulem SOLLERS (z latiny „zručný“) a stříbrnou medailí ze 42 gramů ryzího stříbra.