Filip s Ondřejem si pozvali trojici profesionálů – Jakuba Hybše, Lukáše Wolfa a Zuzku Jarošovou, kteří se zabývají komplexním sportovním a rehabilitačním tréninkem a mimo jiné rádi vaří. A my víme, jak samotná strava dokáže naši kondici a zdraví ovlivnit. A také dobrá nálada a slunce v duši! Vše jde ruku v ruce! Ovšem sem tam potřebujeme radu v kuchyni i při cvičení.
  ČT 1
Cílem soutěže KU Young Chef je navázat na vzdělávací program Kulinářské umění, do kterého je k dnešnímu dni zapojeno 60 škol z celé ČR, 358 učitelů a 4 143 žáků, a začít talentovaným absolventům gastronomických a hotelových škol vytvářet příležitosti, které jim umožní nastartovat úspěšnou kariéru v gastronomii.
  ČT 1
Co se jedlo před sto lety? Podle receptů z kuchařky vydané roku 1905 vaříme už podruhé jídla obyčejná i vybraná. A věříme, že si všichni pochutnáte! Špenátové tašky sypané opraženou strouhankou a přelévané přepuštěným máslem se budou podávat jako předkrm.
  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

Shepherd’s pie neboli pastýřův koláč je lidová tradiční britská pochoutka z jednoho hrnce. Jedná se o dobře vychucené mleté jehněčí maso v zeleninovém základu, které přikrývá peřina máslové bramborové kaše. Ta slouží jako poklička, aby maso zůstalo šťavnaté, a současně jako příloha.

  ČT 1

Těšit se můžete na rodinné recepty na bábovky, poděděné od maminek, babiček i tetiček. Bude to kynutá bábovka hojně prosypávaná kakaem a promaštěná máslem od paní Jarmily Klabochové z Plzně. 

  ČT 1
V srdci rakouského Národního parku Thayatal využijeme ohniště a připravíme kuře v kotlíku s lokálními bylinkami. Na hradě Hardegg zase uvaříme s panem hrabětem telecí tomahawk se zeleninou.
  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

Těšte se na setkání s kastelánem zámku Vranov nad Dyjí i průvodcem Národního parku Podyjí. Seznámíme vás se zámeckou minulostí, nahlédneme do interiérů i zahrad a užasneme nad nádherou okolní přírody. Zámek se totiž nachází v západní části jmenovaného národního parku. A jaké bude menu? Vyzkoušejte i Vy Ondrův recept na přípravu candáta, je snadný na přípravu a chutná výtečně.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

Spolu s kluky se vydáme do Brandýsa nad Labem, abychom zaznamenali kulinářsko-poznávací dokument, který Vám bude inspirací jak do kuchyně, tak k výletu a návštěvě zámku. V černé zámecké kuchyni připravíme smaženého kapra zapečeného v zelenině a dančí hřbet zapečený v listovém těstě s houbami a červenou řepou v rozmarýnu.

  ČT 1

Praktičtí pomocníci pro snadnou přípravu výtečných pokrmů jsou pomalé hrnce. Ondřej s Filipem v pomalém hrnci připraví marinované vepřové koleno na černém pivu s bramborovo-zelnými noky s chilli.

Marinované vepřové koleno na černém pivu pečené v pomalém hrnci a bramborovo-zelné šišky s chilli

  ČT 1

Využijme každou chvíli příjemných zářijových dnů k pobytu venku a k příležitosti sejít se s rodinou a přáteli, opéct si špekáčky nebo se inspirovat tipy od Filipa a Ondřeje a něco dobrého si připravit na grilu. Zářijové recepty jsou víc než lákavé.

  ČT 1

Domácí pečené housky a tipy na tři různé varianty burgerů přináší kuchařská dvojice Filip Sajler a Ondřej Slanina. Těšte se na nestárnoucí a nejvíce vyhledávanou klasiku v podobě hovězího burgeru či netradiční a výtečný burger z pečené vepřové plece s barbecue omáčkou.

  ČT 1

Všestranná studentka gymnázia Veronika Ročková krásně zpívá, hraje na saxofon, miluje francouzštinu, s radostí a zvídavostí vaří pro rodinu i kamarády. Její největší vášní se však stala příprava sladkých jídel. Repertoár má široký – bábovkami počínaje přes koláče po pompézní dorty všeho druhu konče. V jejím rukopisu se nepřehlédnutelně prosazuje dotek Francie.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

Sladké a jednoduché dobroty s profesionální cukrářkou Lindou Procházkovou. Linda pro diváky připraví hrnkový borůvkový koláč s drobenkou, jako tip na léto rozkošný dort z lineckého těsta a mascarpone s ovocem a trendy bezlepkové muffinky.

  ČT 1

Ondřej Slanina vytvořil již tradičně netradiční velikonoční menu. Těšit se můžete na svěží jarní salát z ředkviček, kedlubny, chřestu, rukoly a klíčků s medovo-citronovým dresinkem a sýrem cottage, jehněčí roládu plněnou špenátem a dijonskou hrubozrnnou hořčicí s brokolicí prohozenou na másle s praženou panko strouhankou a také na nadýchanou velikonoční čokoládovou roládu.

  ČT 1

S mletým masem kuchaři a hospodyně rádi pracují, lze ho rozličně ochutit, kombinovat s řadou dalších ingrediencí a spokojenost je na straně strávníků téměř vždy zaručena. Jaro nám navíc chystá plné hrsti čerstvých bylinek a křehké zeleninky, nechme se tedy inspirovat nápady Kluků v akci. Nabídnou vám odlehčené recepty pro děti i prarodiče a pikantnější variace pro dospělé.

 

  ČT 1

Charismatický Radek Příhonský s vtipem sobě vlastním představí oblíbená jídla svých klientů i své kulinářské favority, které ochutnal a vařil na svých cestách po Evropě, Africe i Asii. Dnes se věnuje privátní špičkové gastronomii.

 

  ČT 1

Martin Svatek patří k nejvýraznějším osobnostem české gastronomie. Profesně se usídlil v jižních Čechách, v srdci historického města Tábor, kde působí jako šéfkuchař jedné z nejvyhledávanějších jihočeských restaurací. Martinova oblíbená kuchyně je regionální česká, rád čerpá z osvědčených receptur své babičky, kolem které se motal v kuchyni už jako malý kluk.

  ČT 1

Ondřej s Filipem upečou bábovky hned tři, každá bude jiná, jinak dobrá a jinak krásná. Těšte se na pestrou inspiraci obyčejných i neobyčejných bábovek.

  ČT 1

Zveme na pepřový rybí salát, na silný vývar s chlebovým knedlíkem a škvarky a pečená žebra s pikantní omáčkou.

  ČT 1

Chléb, základ našeho jídelníčku, může mít mnoho podob, chutí i způsobů úpravy a konzumace. Kluci v akci upečou chléb a přinesou tipy, co z chleba i na chleba připravit. Často nám totiž zbude kousek chleba či jiného pečiva a nastává otázka, co s ním? Usušit pro koně nebo králíky? Připravit si topinky s česnekem?

  ČT 1

Dnes se budeme věnovat sladkému menu v raw stylu. Jedná se o jídla připravená z čerstvých surovin. Filozofie raw stravování povoluje tepelnou úpravu maximálně do 42 °C, pokrmy jsou velmi výživné, hutné a chutné. Stačí malá porce, která vás energeticky nabije na několik hodin.

  ČT 1

Kluci v akci připraví známé pochoutky, které se ze světa gastronomie jen tak nevytratí.

  ČT 1

Sníh dodá půdě vláhu a připraví ji na období plodnosti. My jsme se nechali sněhovou pokrývkou inspirovat a dnešní vaření zahalili do bílé barvy, přičemž pokrmy taktéž přinesou naší chuti potěšení a tělu potřebné živiny.

  ČT 1

Zapátrali jsme v normalizačních kuchařkách a našli zajímavé recepty, které potěší i dnešního moderního strávníka. Záleží přece vždy na použití kvalitních surovin, správném technologickém postupu a dobrém ochucení. Je pak jedno, z jaké doby receptura pochází. Patřičný fortel a radost z vaření dodají jídlu přidanou hodnotu a měly by být samozřejmostí.

  ČT 1

Stránky