Jehněčí maso je velikonoční klasika. Nejlepším a nejdražším kouskem z jehněčího masa je hřebínek, který si zaslouží mimořádnou péči. Jemná chuť jehněčího masa vynikne díky svěží, lehce nakyslé chuti mrkvového pyré. Glazovaný hrášek a barevná baby karotka pak na talíři vykouzlí rozkvetlou jarní zahrádku. Druhý recept, který Honza s Ondrou připravili, je inspirovaný italskou kuchyní.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

Šéfkuchař Jan Rimpler připravil svěží, jarní, do zelena zabarvené menu. Jemný hráškový krém s vložkou z orestované anglické slaniny a sušených brusinek doplňuje pečené baby kuřátko plněné bylinkovou nádivkou, podávané s jemným kedlubnovým zelím a špenátovými krupicovými noky.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

Dozvíme se Pepovy tipy, jak krásně po švýcarsku vyšlehat ten nejstabilnější sníh z bílků, jak jednoduše zarolovat dokonale stejnoměrné pistáciové rohlíčky i jak připravit nadýchané citronové řezy s borůvkami inspirované tradičními muffiny.

  ČT 1

Masopust neboli karneval je barevný tradiční svátek, který se udržuje v celém křesťanském světě. Je to poslední příležitost dosyta se najíst před čtyřicetidenním půstem. A proto k masopustu tradičně patří sladké smažené recepty! Pepa Maršálek si spolu s Ondrou Slaninou pro nás v tomto díle připravil dva klasické české recepty a jeden speciálně z karnevalové Itálie.

  ČT 1

Čtvrtý premiérovy díl pořadu Kluci v akci v roce 2022. Morské hody bude Ondřej Slanina připravovat společně s s Honzou Pýchou - majitelem a šéfkuchařem restaurace Pod Zámkem v Průhonicích.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

Třetí premiérovy díl pořadu Kluci v akci v roce 2022. Pochoutky bude tentokrát Ondřej Slanina připravovat společně s s Honzou Pýchou - majitelem a šéfkuchařem restaurace Pod Zámkem v Průhonicích.

  ČT 1

Druhý premiérovy díl pořadu Kluci v akci v roce 2022. Ondřej Slanina si pozval Petra Šímu. Spolu připraví jídla dle receptů ze starých kuchařek.

  ČT 1

První premiérovy díl pořadu Kluci v akci v roce 2022. Ondřej Slanina si pozval Petra Šímu. Spolu, jak bylo v pořadu zvykem v minulých letech, uvaří v první díle po Novém roce úsporně, přesto ale kvalitně a chutně.

  ČT 1

V kouzelné dobové kuchyni uvaří Filip s Ondřejem srnčí ragú a jelení hřbet a la Stroganoff. Vydejte se s námi na výlet za historií a kratochvílí v podobě kulinářské inspirace.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

Kluci v akci posílají gastronomický pozdrav z krkonošské obce Strážné. Podívejte se, jak výtečně na grilu připravit králíka marinovaného v česnekovém másle s hlívou ústřičnou a cuketou v kroupovém salátu. Milovníci hovězího masa se mohou těšit na steak z vyzrálého vysokého roštěnce s pohankou a grilovanou mrkví a pórkem.

  ČT 1

římo na půdě japonské rezidence uvaříme tradiční a oblíbené japonské pokrmy – chan chan yaki, kuřecí toriniku a polévku s vepřovým masem a zeleninou. Vařit bude japonský rezidenční kuchař Tacuja Širajanagi a český šéfkuchař, specialista na japonskou kuchyni, Marek Hora.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

Na jarní stůl naservírujeme vyváženou stravu s tipy pokrmů na celý den. K snídani připravíme vločkovou kaši s rostlinným mlékem, jablky, skořicí a ořechy, k obědu králíka dušeného na bílém víně s batátovým krémem a blanšírovanou brokolicí, k večeři pak podáme salát z fermentovaných adzuki fazolí s bulgurem, zeleninou a jarní cibulkou.

  ČT 1

Pustíme se do vaření polévek. Dvě jsou světoznámé, další dvě vyjdou z kuchyně Ondřeje a Filipa. Za prvními dvěma stojí polévka vichyssoise, která se podává zastudena a vedou se spory o její původ, další je italská zuppa pavese. Polévky jablko-mrkvová a cizrnová s bylinkami jsou z dílny naší kuchařské dvojice a budou mít světovou premiéru.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

Pojďme si společně připomenout oblíbená jídla z mletého masa. Tentokrát zůstaneme na evropském kontinentu, procestujeme Chorvatsko, Srbsko, Bosnu a Hercegovinu, Černou Horu i Makedonii, Bulharsko, Rumunsko či Řecko. Tady všude jsou totiž oblíbenými jídly pljeskavice, čevabčiči a musaka.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

Babičky a dědečkové z domova důchodců v Rokytnici nad Jizerou si koncem loňského roku přáli uvařit něco dobrého s Kluky v akci. Na jídelním lístku bylo mnoho zabíjačkových dobrůtek: ovárek, zabíjačkový guláš, vepřový jazyk, játra, škvarkové placky a křenová pomazánka.

  ČT 1

Rezavou-voňavou bábovku, banánovou a koňakovou bábovku podle receptů diváků nabídnou Ondřej a Filip v dalším díle pořadu Kluci v akci.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

Svátek všech zamilovaných oslavíme přípravou speciálního valentýnského menu. Začneme salátem z fermentované čočky beluga s jablkem, červenou řepou a avokádem

  ČT 1

V tomto díle pořadu Kluci v akci dostanou opět prostor oblíbené Retro recepty ČSSR. Připravovat se budou květákový mozeček, katův šleh a mřížkový koláč s tvarohem.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

Kluci v akci připravili chutné recepty za pár korun polévku z uzeného masa, vepřové karbanátky s kysaným zelím a cibulovou omeletu s uzeným masem a opečeným chlebem

  ČT 1

Kluci v akci vám zkusí nabídnout pokrmy z legendární trojice mrkev-celer-petržel. Zelenina, která tvoří intenzivní a základní chuť polévek, vývarů, omáček, a je součástí osvěžujících salátů. Je posilující a našemu organismu dodává vitaminy, minerální látky, stopové prvky i vlákninu, to vše v zásadité formě. Kořenová zelenina si zaslouží naši pozornost.
Menu:

  ČT 1

Pochutnáme si na lahůdkovém studentském chlebíčku, dále na jedné z nejtradičnějších a nejoblíbenějších polévek, kterou je poctivá gulášová polévka. Hlavním chodem bude dušené hovězí na zázvoru s bylinkovým bramborovým knedlíkem připravené tak, jak je vařily naše babičky.

  ČT 1

Dnešním hostem bude Soňa Kodetová, manželka herce Jiřího Kodeta, který by letos v prosinci oslavil 80. narozeniny. Společně na něj zavzpomínáme a dozvíme se i to, co málokdo ví! Tento šarmantní herec, jenž se do paměti diváků vryl díky legendární scéně o polemice knedlík nebo nok, totiž velmi rád vařil svíčkovou či zvěřinu na smetaně a celý rituál příprav si užíval.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

Divačka paní Hanáková z Prahy nám poslala recept na babiččiny vdolky s parádou. Za poetickým názvem se skrývá prokrojený kynutý vdolek pečený na plotně či tálu, s rozdušenými jablky, tvarohem a zakysanou smetanou.

  ČT 1

Recept na slovenskou vánoční zelňačku – kapustnicu jsme dostali od bratislavského rodáka Ronalda Štefky. Přestože má rodinu v Praze, na Slovensko se stále vrací za příbuznými a pravidelně každé Vánoce vaří tuto polévku s kysaným zelím, plnou masa a dobrých klobásek, obohacenou sušenými houbami a švestkami. Polévka je výtečná a ještě výtečněji chutná druhý den.

  ČT 1

Stránky