Poslední odvysílané díly

V letním speciálu představil svoji zahradu moderátora pořadu – Oldřich Navrátil. Podle receptu jeho ženy Moniky si můžete vyrobit rybízový sirup.

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Váš Prima receptář:

Recept na slovenskou vánoční zelňačku – kapustnicu jsme dostali od bratislavského rodáka Ronalda Štefky. Přestože má rodinu v Praze, na Slovensko se stále vrací za příbuznými a pravidelně každé Vánoce vaří tuto polévku s kysaným zelím, plnou masa a dobrých klobásek, obohacenou sušenými houbami a švestkami. Polévka je výtečná a ještě výtečněji chutná druhý den.

  ČT 1

Rychlé pohoštění, neodolatelný tatarák ze šprotů, kterým dostanete na kolena každou návštěvu připraví Láďa v dalším díle Vychytávek. Dále se od divačky dozvíme jak připravit výtečný dýňový perník. Sledujte 24. listopadu ve 12.50 na Primě.

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Jak připravit petrželkové knedlíčky a rybízový rychlokoláč poradí Láďa v dalším díle Vychytávek. Sledujte 17. listopadu ve 12.50 na Primě.

  Prima LOVE
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Budeme se věnovat ingrediencím a pokrmům, které nám pomohou zapudit nemoci nebo nás připravit na nadcházející jarní únavu. Ať jsme odolní sebevíc, neuškodí jídla s čerstvým křenem, česnekem, lněným semínkem, červenou řepou, zázvorem či kysaným zelím. Těšte se na dobré pikantní recepty, se kterými budete zdraví jako řípy.

  ČT 1

Zdravou čokoládovou pochoutkou připravuje divačka v mikrovlnce. Hodí se jako snídaně nebo dopolední svačinka. A Láďa Hruška poradí jak využít jablíčka z letošní úrody. Vyzkoušejte jablíčkové lívance.

  Prima LOVE
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

V podzimních sychravých dnech se dostáváme do poetického prostředí chatové oblasti kerského lesa a místní hájenky. Zde došlo k dnes již kultovnímu sporu myslivců dvou znepřátelených vesnic, jak jej známe z legendárního filmu natočeného na motivy Hrabalova románu. Spor se vede o to, zda střeleného kance připravit se šípkovou omáčkou nebo se zelím. Štáb pořadu přijíždí na autentické místo a Ondřej s Filipem tu uvaří, vězte, kance se šípkovou i se zelím. A k tomu houskový a bramborový knedlík. Štáb pořadu přijíždí na autentické místo a Ondřej s Filipem tu uvaří kance se zelím.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

V dalším díle pořadu připravil Petr Rychlý grilovaný filet ze pstruha

Suroviny:
200 g filetu ze pstruha
1-2 batáty
rukola
med
citron
olivový olej
sůl, pepř
citronový tymián
máslo

  TV Nova
Jednodušší recept na rybu, než je tento, už snad ani být nemůže. Téměř bez práce a za chvíli máte hotovo. očištěný a vykuchaný pstruh máslo sůl snítky čerstvého tymiánu Do břišní dutiny ryby vložíme snítky tymiánu a plátky másla. Rybu poté důkladně osolíme. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při teplotě 210–220 °C po dobu 10–15 minut. Můžeme podávat s plátky citronu a šťouchanými bramborami.
  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

V tomto díle Vychytávek si připravíme pikantní topinku podle osvědčeného receptu paní hostinské. Láďa na závěr ukáže rychlý recept na dýňovou přesnídávku.

  Prima LOVE
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Dnes vaříme kachnu. 
V pořadu se budou připravovat:
Plněná vykoštěná kachna s játrovou nádivkou a červené zelí
1 kachna
4 housky
mléko
2 vejce
100 g drůbežích jater
zelená petrželka
sůl, pepř
kaštany
muškátový květ

  TV Barrandov
Filip s Ondřejem si pozvali trojici profesionálů – Jakuba Hybše, Lukáše Wolfa a Zuzku Jarošovou, kteří se zabývají komplexním sportovním a rehabilitačním tréninkem a mimo jiné rádi vaří. A my víme, jak samotná strava dokáže naši kondici a zdraví ovlivnit. A také dobrá nálada a slunce v duši! Vše jde ruku v ruce! Ovšem sem tam potřebujeme radu v kuchyni i při cvičení. Těšme se tedy na kulinářské i sportovní a terapeutické tipy od profíků.
  ČT 1

Eva dnes chystá k večeři husí prsa s brusinkami.

  ČT 1
Recepty Všechno co mám ráda:

Jak správně a dobře upéct husu se dozvíte v pořadu Sama Doma.

Připravíme si kachní zavářku do polévky:
Kachní roláda s dýňovým kari a kořenovou zeleninou
 450 g kachních prsou
2 starší rohlíky
100 g slaniny
čerstvá petrželka
50 g másla
2 vejce
mléko
fresh folie nebo alobal

  ČT 1

V tomto díle Vychytávek se naučíme péct jemné domácí houstičky sypané sýrem a na závěr nám Láďa prozradí recept na domácí bi-fi koktejl.

  Prima LOVE
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:
Cílem soutěže KU Young Chef je navázat na vzdělávací program Kulinářské umění, do kterého je k dnešnímu dni zapojeno 60 škol z celé ČR, 358 učitelů a 4 143 žáků, a začít talentovaným absolventům gastronomických a hotelových škol vytvářet příležitosti, které jim umožní nastartovat úspěšnou kariéru v gastronomii.
  ČT 1

Kdysi dávno bylo zvykem chodit za prací na vandr. Vandrovníci se museli na cestu řádně posilnit. My si na náš výlet za dovednostmi dávných generací připravíme poctivý domácí bůček s pořádným krajícem chleba.

 

Vepřový bůček na vandr

500–750 g libového vepřového bůčku
sůl
červená cibule
žlutá či bílá cibule
nať z jarní cibulky
dijonská hořčice
chléb, nejlépe domácí

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

V dalším díle Vychytávek si upečeme dvoubarevnou chlapskou bábovku a jako sladkou tečku na závěr opráší Láďa velice jednoduchý a rychlý recept na retro jablkový perník. Sledujte 20. října ve 12.50 na Primě!

  Prima LOVE
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:
Co se jedlo před sto lety? Podle receptů z kuchařky vydané roku 1905 vaříme už podruhé jídla obyčejná i vybraná. A věříme, že si všichni pochutnáte! Špenátové tašky sypané opraženou strouhankou a přelévané přepuštěným máslem se budou podávat jako předkrm. Jako hlavní chod se bude servírovat králík po francouzsku podávaný s omáčkou ze šípků a červeného vína s přílohou v podobě paštiček z listového těsta. Stoleté menu završí sladký polibek v podobě bezé rolády. Dobré jídlo připravené z kvalitních surovin jednoduše nestárne!
  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

Podíváme se do jabloňových sadů a uvidíme, jak tu sadaři bojují se škůdci a současně se snaží přilákat sem užitečné ptačí pomocníky. A nebudou chybět ani báječné jablkové řezy.

Recept

 

30 dkg cukru krupice
2 celá vejce
35 dkg oloupaných a nastrouhaných jablek
10 dkg rozpuštěného másla
citronová kůra
vanilkový cukr
polohrubá mouka
prášek do pečiva

  ČT 1

Foto: FTV Prima

V dalším podzimním díle pořadu Vychytávky Ládi Hrušky si kromě trdelníku připravíme lahodnou medvědí paštiku podle Láďova receptu. Sledujte 13. října ve 12.50 na Primě!

  Prima LOVE
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Máme pro vás dva recepty na dezerty, k jejichž přípravě cukr nepotřebujete, a přesto jsou sladké. Nejprve si připravíme jahelník s jablky a švestkami a pak vegan brownies z červené řepy.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Polopatě:

Shepherd’s pie neboli pastýřův koláč je lidová tradiční britská pochoutka z jednoho hrnce. Jedná se o dobře vychucené mleté jehněčí maso v zeleninovém základu, které přikrývá peřina máslové bramborové kaše. Ta slouží jako poklička, aby maso zůstalo šťavnaté, a současně jako příloha. Další věčnou lahůdkou je marocký tajine z kuřecího masa se sušenými meruňkami, ochucený zázvorem, šafránem, skořicí, kurkumou a koriandrem. 

  ČT 1
Vařit budeme s Klárou Trojanovou. Upeče nám křehký jablkový koláč podle rodinného receptu.
  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Hobby naši doby:

V kuchyni dnes zavoní pečená kachna na medu a medový mřížkový koláč plněný jablky.

 

Kachna na medu


1 l vývaru - drůbeží nebo zeleninový
6 lžic sójové omáčky
3 lžíce medu
sůl
lžička mletého zázvoru
kmín
0, 5 kg cibule

  ČT 1
Recepty Všechno co mám ráda:

Stránky