Poslední odvysílané díly

České a moravské hospodyně byly a jsou přebornice v nakládání a zavařování všeho druhu. Vypravíme se společně po stopách vynálezu zavařovací sklenice. Naložíme si do nich dary letní přírody a přineseme tipy, jak kombinovat druhy ovoce i zeleniny a čím jejich chuť ozvláštnit. Projdeme se po babiččině zahrádce, ochutnáme plody letních keřů a připravíme si polozapomenutou lahůdku – plody dřínku naložené do rumu.
  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Zdroj. FTV Prima

Vychytávky Ládi Hrušky měli přes léto na TV Prima krátkou přestávku. Do vysílaní byli zařazeny jenom starší díly pořadu. Na nový díl pořadu se můžeme těšit na Primě již tento víkend. Vychytávky by se měly vysílat ve standardním čase – neděle odpoledne. První poprázdninový premiérový díl pořadu Vychytávky Ládi Hrušky se bude vysílat v neděli 6.

  Televaření

Další sezóna pořadu Vychytávky Ládi Hrušky začne speciálem z Moravy, protože nejen tam, ale po celém Česku bude právě probíhat vinobraní. Láďa divákům poradí recept na vyprošťovák. Samozřejmě přijde i recept na vychytaný hroznový sirup.

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

V kouzelné dobové kuchyni uvaří Filip s Ondřejem srnčí ragú a jelení hřbet a la Stroganoff. Vydejte se s námi na výlet za historií a kratochvílí v podobě kulinářské inspirace.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:
V kuchyni dnes bude kralovat Kateřina Macháčková. Můžete si spolu s ní připravit pastýřský řízek.
  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Hobby naši doby:

Kluci v akci posílají gastronomický pozdrav z krkonošské obce Strážné. Podívejte se, jak výtečně na grilu připravit králíka marinovaného v česnekovém másle s hlívou ústřičnou a cuketou v kroupovém salátu. Milovníci hovězího masa se mohou těšit na steak z vyzrálého vysokého roštěnce s pohankou a grilovanou mrkví a pórkem.

  ČT 1

Bratři Pavol a Tomáš Iglo ze Slovenské koliby v Nízkých Tatrách si věří. Oba třicátníci sjezdili svět, mladší Tomáš hrál hokej v Kanadě a Americe, Pavol dělal baviče v turistických resortech napříč Evropou. Koliba podle nich nemá chybu, stačí, aby se o ní lidé dozvěděli, a bude pořád plno. Co řekne Šéf na jejich kapustnicu a halušky s jehněčím?

  Prima

římo na půdě japonské rezidence uvaříme tradiční a oblíbené japonské pokrmy – chan chan yaki, kuřecí toriniku a polévku s vepřovým masem a zeleninou. Vařit bude japonský rezidenční kuchař Tacuja Širajanagi a český šéfkuchař, specialista na japonskou kuchyni, Marek Hora.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

Restaurace Zámek Havířov je rarita, patří totiž městu. A to ji opravdu vést neumí. Personál kouká, jak se ulít, a jídlo za moc nestojí. Nový jednatel si zoufá: „Restaurace má náklady jako atomová ponorka a tržby jako šlapadlo na Žermanické přehradě.“ Najde Šéf recept, jak toto „šlapadlo“ změnit v loď?

  Prima

Martina se rozhodne pro pečení domácího chleba.
Kristýna má zase nějaké barevné chutě, takže se pustí do pomazánek. Vyrobí rovnou tři. Svěží z uzené makrely, krásně zelená vznikne z avokáda a jarní cibulky a trochu netradiční růžovou bude mít tatarák z brambor.
Kristýna pozvala na návštěvu Charlottu, u které ochutnala báječný dort. Charlotta recept na zelený mechový dort, který se skládá z dost netradičních surovin, ráda prozradí.

  ČT 1
Uvaříme si dobroty typické pro stůl měšťanské rodiny v 19. století. Zelné závitky plněné sekaninkou či klobása s „kadeřníkem“ vzbuzuje dojem oběda, po kterém bylo nutné dát si pověstného šlofíka a nechat žaludek v klidu trávit. Pokusíme se taky vytipovat to úplně nejskromnější jídlo a připravíme si kdysi velice populární polévku, oukrop s česnekem.
  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Foto: fotobanka ČT

Poslední díl světoznámé a oceňované soutěže pro amatérské pekaře a cukráře je tady! Tři nejúspěšnější se tentokrát utkají s typickými českými chlebíčky, makronkami a efektním dortem na zahradní slavnost.

  ČT 1

Na jarní stůl naservírujeme vyváženou stravu s tipy pokrmů na celý den. K snídani připravíme vločkovou kaši s rostlinným mlékem, jablky, skořicí a ořechy, k obědu králíka dušeného na bílém víně s batátovým krémem a blanšírovanou brokolicí, k večeři pak podáme salát z fermentovaných adzuki fazolí s bulgurem, zeleninou a jarní cibulkou.

  ČT 1

Šéf zavítá do podniku na Akademii výtvarných umění, který tu otevřel Vojtěch Fröhlich. Věnuje se konceptuální tvorbě, dokázal prolézt akademií do třetího patra bez dotyku země. Restauraci vzal umělec vážně, šel se vyučit kuchařem, při závěrečné zkoušce ale propadl. Šéf to tu nebude mít jednoduché, většina umělců popkulturou pohrdá. Atmosféru vystihují slova studenta-číšníka: „Ano, šéfe! – to je ten pořad, co se na něj dívají chlapi s lahváčem?“

  Prima

V době nachlazení a virových onemocnění je dobré hodně pít, aby se viry rychleji vyplavily z těla, a podávat lehčí jídla. Jedním z nich jsou třeba krůtí plátky na másle. Přebraná jablka osudově skončí v koláči se zázvorem, hřebíčkem a medem.

  ČT 1

V druhém letošním premiérovém díle Vychytávek se dozvíme se, jak si z obyčejného česneku přichystat neobyčejný elixír dlouhověkosti. Láďa ukáže jak připravit za pár minut vychytanou a zdravou rajskou s těstovinami a masovými koulemi. Sledujte 8. března ve 13.15 na Primě!

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Majitel Městských sálů Teplice Tomáš Kolařík má pověst dříče a člověka, který zaměstnancům nic neodpustí. Servírky mají manuál, jak správně jednat se zákazníky, podstupují pravidelné „motivační meetingy“. Přesto se restauraci nedaří, jak by si přál, a na sále už dávno nebyla žádná tancovačka. Co mu Šéf poradí?

  Prima

Pustíme se do vaření polévek. Dvě jsou světoznámé, další dvě vyjdou z kuchyně Ondřeje a Filipa. Za prvními dvěma stojí polévka vichyssoise, která se podává zastudena a vedou se spory o její původ, další je italská zuppa pavese. Polévky jablko-mrkvová a cizrnová s bylinkami jsou z dílny naší kuchařské dvojice a budou mít světovou premiéru.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

Martina se rozhlédne v kuchyni, přerovná a poklidí lednici, protože v den úklidu lednice vznikají originální recepty. Ze surovin, které je potřeba zpracovat, budou bramborové muffny se šunkou a pórkem. Kristýna se ujme výroby gramofonové skříňky podle Evina nákresu a Martina vykouzlí v kuchyni jednoduchý nepečený tvarohový dort s mákem. Kristýna se svěřuje, že má ráda na stole jídlo hodně barevné. Hned se vrhne na pečení rolády. Jedna bude špenátově zelená a druhé dodá červená řepa krásnou purpurovou barvu.

  ČT 1
Po vzoru našich předků se posilníme slaďoučkou pohankovou kaší sypanou strouhaným perníkem.
  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

V první letošním premiérovém díle Vychytávek se můžeme těšit na neodolatelné palačinkové dortíky. Dále se dozvíme jak si vyrobit fantastický domácí jogurt bez použití jogurtovače. Sledujte 1. března ve 13.15 na Primě!

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Po devátem kole soutěž Peče celá země opustil Jenda.
Foto: fotobanka ČT

V devátém díle světoznámé a oceňované soutěže pro amatérské pekaře a cukráře budou soutěžící bojovali s horkým letním počasím. A to, jak známo, cukrařině vůbec nesvědčí.
Po devátem kole soutěž Peče celá země opustil Jenda.

  ČT 1

Pojďme si společně připomenout oblíbená jídla z mletého masa. Tentokrát zůstaneme na evropském kontinentu, procestujeme Chorvatsko, Srbsko, Bosnu a Hercegovinu, Černou Horu i Makedonii, Bulharsko, Rumunsko či Řecko. Tady všude jsou totiž oblíbenými jídly pljeskavice, čevabčiči a musaka. Jsme si jisti, že mnohé z vás inspirujeme, aby si tyto pochoutky připravili doma a neochutnávali je jen na dovolené. Přestože jsou velmi populární, mnohdy na ně v našem jídelníčku zapomínáme.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

V pořadu se Superšéf - Zdeněk Pohlreich pokusí dát během 24 hodin restauraci Pizzerie & Restaurant Mikulášská v centru Plzně. Restaurace je v provozu již od roku 2015. Restauraci naleznete v centru města Plzeň na Mikulášském náměstí. V budově byla původně spořitelna, ale následně byl interiér zrekonstruovaný.
Pizzerie & Restaurant Mikulášská je moderní restaurace směřující především k italské kuchyni a k té pochopitelně patří pizza, které nabízíme přes 15 druhů. Na své si přijdou také milovníci pasty a mas či burgerů. K našemu jídlo pečeme vlastní originální pečivo.

  Prima

Evě se opět v kuchyni nahromadily bílky, tak se rozhodne upéct něco, co je hned hotové a rychle se sní. Bude to bílkový chlebíček. Je to starý, ale osvědčený recept s ořechy, rozinkami a sušeným ovocem. V lednici má listové těsto, ze kterého vzniknou tyčinky se sýrem a šunkou.
Eva ráda vaří rychlá jídla. Dnes to bude zeleninová polévka a kuřecí maso s bylinkovou omáčkou.

  ČT 1

Stránky