Poslední odvysílané díly

Boží milosti jsou křehkým cukrovím tradičně spjatým s Velikonoci. Recept se objevil taky v legendární Domácí kuchařce Magdaleny Dobromily Rettigové. A právě zde se při přípravě inspiroval taky Láďa Hruška. Kromě přípravy výtečného moučníku Boží milosti se ve Vychytávkach dozvíme jak upéct tradiční kynuté preclíky.

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Foto: fotobanka ČT

Naše republika je vyhlášená svým domácím pečením a tradičními recepty. Stejně jako pekařské a cukrářské „fígle“ se u nás v rodinách předávají v ohmataných sešitcích z generace na generaci. Ochutnejte s námi dobroty ze všech koutů naší země, odkud do soutěže přijeli naši soutěžící.

  ČT 1

Pochutnáme si na lahůdkovém studentském chlebíčku, dále na jedné z nejtradičnějších a nejoblíbenějších polévek, kterou je poctivá gulášová polévka. Hlavním chodem bude dušené hovězí na zázvoru s bylinkovým bramborovým knedlíkem připravené tak, jak je vařily naše babičky.

  ČT 1

Foto: TV Prima

Koncem srpna 2018 Zdeněk Pohlreich oznámil, že končí s pořadem Ano, šéfe. TV Prima odvysílala posledních šest dílů na podzim 2018. Na pořad se pak televize snažila navázat pořadem Ano, šéfová!, který ale diváky nezaujal a skončil už po první sezoně.

  Televaření

Láďa Hruška se vrací po zimní pauze s novými díly Vychytávek. V prvním letošním pokračováni připraví lahodné řízečkySledujte v neděli 3. března ve 12.50 na Primě

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Po prvním kole soutěž Peče celá země opustil Honza.
Foto: fotobanka ČT

Dvanáct nápaditých dortů vzešlo z první kreativní výzvy soutěžících. Každý z nich svůj výtvor alespoň pomyslně věnoval někomu, na kom mu záleží:

  ČT 1

Foto: FTV Prima

Láďa Hruška a další premiérový díl Vychytávek.Triky, rady, vychytávky i rodinné recepty taky z vašich domovů.

  Prima

Dvoubarevné vánoční vidličkové sušenky jsou vánočním tipem Ládi Hrušky. Jejich příprava bude bavit vás a taky vaše děti.

  Prima LOVE
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Dnešním hostem bude Soňa Kodetová, manželka herce Jiřího Kodeta, který by letos v prosinci oslavil 80. narozeniny. Společně na něj zavzpomínáme a dozvíme se i to, co málokdo ví! Tento šarmantní herec, jenž se do paměti diváků vryl díky legendární scéně o polemice knedlík nebo nok, totiž velmi rád vařil svíčkovou či zvěřinu na smetaně a celý rituál příprav si užíval. Mimo jiné miloval ovocné knedlíky a potrpěl si na dobré stolování. Srnčí na smetaně podle Jiřího Kodeta nachystáme přesně tak, jak je sám Mistr připravoval. Výborný houskový knedlík také uvaříme podle jeho rodinné receptury:

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

Vánoce se blíží, inspirujte se podkrušnohorskou sváteční zelňačkou podle diváckého receptu. Od klasické zelňačky se liší hlavně použitím sušených švestek při přípravě. Láďa připravil medovník připravený za studena.

  Prima LOVE
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Divačka paní Hanáková z Prahy nám poslala recept na babiččiny vdolky s parádou. Za poetickým názvem se skrývá prokrojený kynutý vdolek pečený na plotně či tálu, s rozdušenými jablky, tvarohem a zakysanou smetanou.
Čokoládový dort se sušenými švestkami je navíc bezlepkový a obohacený proteinovou náplní ze Šmakouna. Čokoládové dortíky s černým pivem a pivním karamelem a jahodami pocházejí z Itálie, pečou se v jednoporcových mističkách ve vodní lázni v troubě.

  ČT 1

V dalším díle pořadu připravil Petr Rychlý salát z pečených brambor.

Suroviny:
400 g salátových brambor
 80 g panchetty
 2 hrsti baby špenátu
 1 stroužek česneku
 2 lžíce majonézy
 1 lžička dijonské hořčice
 1 lžička medu
 citron
 sůl, pepř
 olej
 hladká mouka
 vinná klobása

  TV Nova

V letním speciálu představil svoji zahradu moderátora pořadu – Oldřich Navrátil. Podle receptu jeho ženy Moniky si můžete vyrobit rybízový sirup.

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Váš Prima receptář:

Recept na slovenskou vánoční zelňačku – kapustnicu jsme dostali od bratislavského rodáka Ronalda Štefky. Přestože má rodinu v Praze, na Slovensko se stále vrací za příbuznými a pravidelně každé Vánoce vaří tuto polévku s kysaným zelím, plnou masa a dobrých klobásek, obohacenou sušenými houbami a švestkami. Polévka je výtečná a ještě výtečněji chutná druhý den.

  ČT 1

V dalším díle pořadu připravil Petr Rychlý banánový koláč s macarpone.

Suroviny:
250 ml kokosového mléka
500 g čokoládovo-kokosových sušenek
500 g sýru mascarpone
150 g cukru moučka
2 vanilkové lusky
4 banány
hořká čokoláda

  TV Nova

Rychlé pohoštění, neodolatelný tatarák ze šprotů, kterým dostanete na kolena každou návštěvu připraví Láďa v dalším díle Vychytávek. Dále se od divačky dozvíme jak připravit výtečný dýňový perník. Sledujte 24. listopadu ve 12.50 na Primě.

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Jak připravit petrželkové knedlíčky a rybízový rychlokoláč poradí Láďa v dalším díle Vychytávek. Sledujte 17. listopadu ve 12.50 na Primě.

  Prima LOVE
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Budeme se věnovat ingrediencím a pokrmům, které nám pomohou zapudit nemoci nebo nás připravit na nadcházející jarní únavu. Ať jsme odolní sebevíc, neuškodí jídla s čerstvým křenem, česnekem, lněným semínkem, červenou řepou, zázvorem či kysaným zelím. Těšte se na dobré pikantní recepty, se kterými budete zdraví jako řípy.

  ČT 1

Zdravou čokoládovou pochoutkou připravuje divačka v mikrovlnce. Hodí se jako snídaně nebo dopolední svačinka. A Láďa Hruška poradí jak využít jablíčka z letošní úrody. Vyzkoušejte jablíčkové lívance.

  Prima LOVE
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

V podzimních sychravých dnech se dostáváme do poetického prostředí chatové oblasti kerského lesa a místní hájenky. Zde došlo k dnes již kultovnímu sporu myslivců dvou znepřátelených vesnic, jak jej známe z legendárního filmu natočeného na motivy Hrabalova románu. Spor se vede o to, zda střeleného kance připravit se šípkovou omáčkou nebo se zelím. Štáb pořadu přijíždí na autentické místo a Ondřej s Filipem tu uvaří, vězte, kance se šípkovou i se zelím. A k tomu houskový a bramborový knedlík. Štáb pořadu přijíždí na autentické místo a Ondřej s Filipem tu uvaří kance se zelím.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

V dalším díle pořadu připravil Petr Rychlý grilovaný filet ze pstruha

Suroviny:
200 g filetu ze pstruha
1-2 batáty
rukola
med
citron
olivový olej
sůl, pepř
citronový tymián
máslo

  TV Nova
Jednodušší recept na rybu, než je tento, už snad ani být nemůže. Téměř bez práce a za chvíli máte hotovo. očištěný a vykuchaný pstruh máslo sůl snítky čerstvého tymiánu Do břišní dutiny ryby vložíme snítky tymiánu a plátky másla. Rybu poté důkladně osolíme. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při teplotě 210–220 °C po dobu 10–15 minut. Můžeme podávat s plátky citronu a šťouchanými bramborami.
  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

V tomto díle Vychytávek si připravíme pikantní topinku podle osvědčeného receptu paní hostinské. Láďa na závěr ukáže rychlý recept na dýňovou přesnídávku.

  Prima LOVE
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Dnes vaříme kachnu. 
V pořadu se budou připravovat:
Plněná vykoštěná kachna s játrovou nádivkou a červené zelí
1 kachna
4 housky
mléko
2 vejce
100 g drůbežích jater
zelená petrželka
sůl, pepř
kaštany
muškátový květ

  TV Barrandov
Filip s Ondřejem si pozvali trojici profesionálů – Jakuba Hybše, Lukáše Wolfa a Zuzku Jarošovou, kteří se zabývají komplexním sportovním a rehabilitačním tréninkem a mimo jiné rádi vaří. A my víme, jak samotná strava dokáže naši kondici a zdraví ovlivnit. A také dobrá nálada a slunce v duši! Vše jde ruku v ruce! Ovšem sem tam potřebujeme radu v kuchyni i při cvičení. Těšme se tedy na kulinářské i sportovní a terapeutické tipy od profíků.
  ČT 1

Stránky