Poslední odvysílané díly
Láďa Hruška se vrací po zimní pauze s novými díly Vychytávek. Nabídne opět divácky prověřené a oblíbené rubriky – Láďovu domácí lékárnu, Rodinné stříbro na talíři nebo Láďův recept na závěr.
Sledujte čtvrtý díl v neděli 27. března ve 12.50 na Primě
Peče celá země je česká verze britského pořadu The Great British Bake Off. Cílem pořadu je najít nejlepšího cukráře a pekaře mezi dvanácti amatérskými soutěžícími. V každém dílu musí splnit tři zadání, přičemž první dva v jeden den, poslední úkol, který bývá nejnáročnější, se natáčí v den následující. Porota v závěru každé epizody vybírá ze soutěžících pekaře týdne, tedy toho, komu se úkoly podařilo splnit nejlépe. Naopak ten, jehož výtvory byly nejhorší, je na konci dílu vyřazen. Do poslední epizody se probojuje finálová trojice, ze které porota vybere celkového vítěze.
Peče celá země je česká verze britského pořadu The Great British Bake Off. Cílem pořadu je najít nejlepšího cukráře a pekaře mezi dvanácti amatérskými soutěžícími. V každém dílu musí splnit tři zadání, přičemž první dva v jeden den, poslední úkol, který bývá nejnáročnější, se natáčí v den následující. Porota v závěru každé epizody vybírá ze soutěžících pekaře týdne, tedy toho, komu se úkoly podařilo splnit nejlépe. Naopak ten, jehož výtvory byly nejhorší, je na konci dílu vyřazen. Do poslední epizody se probojuje finálová trojice, ze které porota vybere celkového vítěze.
Jehněčí maso je velikonoční klasika. Nejlepším a nejdražším kouskem z jehněčího masa je hřebínek, který si zaslouží mimořádnou péči. Jemná chuť jehněčího masa vynikne díky svěží, lehce nakyslé chuti mrkvového pyré. Glazovaný hrášek a barevná baby karotka pak na talíři vykouzlí rozkvetlou jarní zahrádku. Druhý recept, který Honza s Ondrou připravili, je inspirovaný italskou kuchyní. Supreme z jarního kuřátka, tedy kuřecí prso s kostí a kůží, je plněné sušenými rajčaty a čerstvou bazalkou. Jako přílohu zvolili naši kuchaři klasické italské risotto s chřestem, zjemněné máslem a parmazánem.
Láďa Hruška se vrací po zimní pauze s novými díly Vychytávek. Uzenář Vladislav Štefl nás zasvětí do výroby domácího loveckého salámu. Rozloučíme se sladkou tečkou v podobě rychlého a levného receptu na oblíbený krtkův dort, tentokrát ale ve skleničce.
Sledujte třetí díl v neděli 20. března ve 12.50 na Primě
Peče celá země je česká verze britského pořadu The Great British Bake Off. Cílem pořadu je najít nejlepšího cukráře a pekaře mezi dvanácti amatérskými soutěžícími. V každém dílu musí splnit tři zadání, přičemž první dva v jeden den, poslední úkol, který bývá nejnáročnější, se natáčí v den následující. Porota v závěru každé epizody vybírá ze soutěžících pekaře týdne, tedy toho, komu se úkoly podařilo splnit nejlépe. Naopak ten, jehož výtvory byly nejhorší, je na konci dílu vyřazen. Do poslední epizody se probojuje finálová trojice, ze které porota vybere celkového vítěze.
Šéfkuchař Jan Rimpler připravil svěží, jarní, do zelena zabarvené menu. Jemný hráškový krém s vložkou z orestované anglické slaniny a sušených brusinek doplňuje pečené baby kuřátko plněné bylinkovou nádivkou, podávané s jemným kedlubnovým zelím a špenátovými krupicovými noky.
Pořad Hobby naší doby je pravidelně vysílán na kanálu ČT1 již od ledna roku 2011. Vysílán je každou sobotu v 12:25 hod a trvá necelou půlhodinu. Diváky provází Jiřina Bohdalová.
Jiřina Bohdalová je výtečná kuchařka a vaření je její velký koníček. Vaření má proto svoje místo taky zde. Do své pořadu zve kolegy z branže a společně připravují nejrůznější jídla dle jejích receptů.
Tereza je nyní na mateřské dovolené. Do pořadu se přihlásila sama, aby poznala natáčení pořadu, ochutnala nové pokrmy a získala inspiraci k vaření. Vaření doslova miluje. V poslední době je to trochu rutina a vaří každý den dvě teplá jídla. Vždy si užívá příležitosti, když může pohostit své nejbližší a uvařit nějaké speciální jídlo.
Patrik pracuje jako obchodní zástupce. Do pořadu ho přihlásila jeho manželka. Pokud by vyhrál, tak by peníze použil na domeček.
Patrik je víkendový kuchař. Vaří rád vždy, pokud na to má čas. Rád vymýšlí nové chutě. Mezi jeho oblíbená jídla patří kachna se zelím a knedlíkem. Má rád českou klasiku a maso.
Kristýna se nechce moc zdržovat zdlouhavým vařením. Zvolila luxusní oběd, který je hotový za pár minut a skvěle chutná. Jsou to slávky na víně. Při vyklízení lednice a mrazáku našla spoustu zbytků volajících po zpracování. Hodí se na slaný koláč à la americká pizza a na mandlový koláč s ovocem.
Recepty naleznete zde:
Roman pracuje jako tiskař. Do pořadu ho přihlásila jeho kolegyně z práce, protože rád vaří. Pokud by vyhrál, tak by pozval rodiče na dovolenou. Rád připravuje maďarskou, slovenskou a českou kuchyni. Má rád klasická česká jídla,například svíčkovou. Nevyhledává ryby a nejí mořské plody.
Tomáš rozváží obědy v jedné firmě. Neví, jak by s případnou výhrou naložil. Peníze by asi investoval do auta. Má rád omáčky a česká jídla. Rád připravuje českou kuchyni. Mezi jeho oblíbená jídla patří bramborová kaše a řízek.
Linda pracuje jako provozní restaurace. Do pořadu ji přihlásil její přítel, protože si myslí, že umí Linda dobře vařit. Pokud by vyhrála, tak by peníze použila na dovolenou se synem a s přítelem.
Láďa Hruška se vrací po zimní pauze s novými díly Vychytávek. V rubrice Rodinné stříbro na talíři představil luxusní zámeckou vepřovou kýtu od Zdeňka Gabriela. Na závěr nechyběl ani rychlý a levný recept na neobvyklý, ale velice chutný a zdravý salát kuskus šopákus.
Tři zadání - Bublanina, Rakvičky se šlehačkou a Válcový dort. Jako první soutěžní stan opustil Michal. Pekařkou týdne se stala Jana.
Všechny recepty z prvního dílu:
Dozvíme se Pepovy tipy, jak krásně po švýcarsku vyšlehat ten nejstabilnější sníh z bílků, jak jednoduše zarolovat dokonale stejnoměrné pistáciové rohlíčky i jak připravit nadýchané citronové řezy s borůvkami inspirované tradičními muffiny.
V pátém díle pořadu v roce 2022 připravil Petr Rychlý zeleninovou polévku
Daniela Kolářová připraví velmi chutnou rajskou polévku podle receptu z Prádelny:
olej
cibule
česnek
koriandr
římský kmín
zázvor
nové koření
bobkový list
olivy
sůl
drcená rajčata
zeleninový vývar
Na pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm nakrájenou cibuli a česnek. Postupně přidáváme koření a necháme asi minutu rozvonět. Dále přidáme drcená rajčata a zředíme trochou zeleninového vývaru. Necháme projít varem a na poslední minutu přidáme ještě nakrájené černé olivy.
Hanka připraví jídla vhodná právě pro osoby trpící častými migrénami. Třeba vejce patří do skupiny potravin vhodných ke konzumaci při náhlém postižení migrénou. Ty jsou také součástí všech dnešních pokrmů. Najdete je ve velikonočních vaječných řezech i vaječné omeletě s kachními prsy. A pokud vás kachní prsa neoslovují, naplňte si základní vaječnou omeletu čímkoliv, co vám chutná a utlumí potíže. Zajímavé je avokádo zapečené s vejcem nebo cizrnové skotské vejce.
Láďa Hruška se vrací po zimní pauze s novými díly Vychytávek. V rubrice Rodinné stříbro na talíři představí divačka Bohunka recept na svoje vynikající linecké dortíky. Na závěr si upečeme podle rychlého a levného receptu výtečný cibulový koláč.