Poslední odvysílané díly

Eva se dnes rozhodla zpracovat hrušky, které dostala ze zahrad od svých přátel. Nebudou to žádné kompoty ani čatní. Pustí se do pečení koláče sester Tatinových, jehož příběh začíná už v roce 1890. Dnes ho známe jako obrácený koláč. Hrušky se výborně hodí i na rozličné zavařeniny. Společně s Evou můžete vyzkoušet hruškovou zavařeninu s mákem, hruškovou hořčici nebo hruškovou zavařeninu se zázvorem, skořicí a badyánem.

  ČT 1
Recepty Všechno co mám ráda:

Připravíme si zapomenutou lahůdku našich babiček – voňavou jahodovou klevelu se smetanou. Uvaříme si klikvovou marmeládu se skořicí a hřebíčkem. Z věkovitého receptáře pochází tip na výbornou angreštovou polévku s kyselým mlékem a bramborami.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

V třetím poprázdninový premiérový díl Vychytávek si připravíme koláč se slaným karamelem podle diváckého receptu a upečeme křupavé tyčinky z nivy podle speciálního Láďova receptu. Sledujte 15. září ve 12.50 na TV Prima.

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Veřejností milovaný kuchař Jirka Babica vs. nestor české gastronomie, kuchař Jaroslav Sapík. Dnes vaříme svíčkovou omáčku.

TMAVÁ SVÍČKOVÁ PODLE ANIČKY BABICOVÉ

  TV Barrandov

Spolu s kluky se vydáme do Brandýsa nad Labem, abychom zaznamenali kulinářsko-poznávací dokument, který Vám bude inspirací jak do kuchyně, tak k výletu a návštěvě zámku. V černé zámecké kuchyni připravíme smaženého kapra zapečeného v zelenině a dančí hřbet zapečený v listovém těstě s houbami a červenou řepou v rozmarýnu.

  ČT 1

Veřejností milovaný kuchař Jirka Babica vs. nestor české gastronomie, kuchař Jaroslav Sapík. Dnes vaříme z chřestu.

CHŘEST S MRKVIČKOU V PEČÍCÍM PAPÍRU

  TV Barrandov

Eva má na dnešní den zase hodně plánů. Než přijede na návštěvu Martina, musí nasbírat bezinky, aby připravila domácí medicínu jako prevenci proti nachlazení na zimní období. Část jich nasuší a z čerstvých uvaří bezinkový sirup.  

  ČT 1

V prvním podzimním dílu se vypravíme za lidmi, pro které je i v dnešní době jistá míra soběstačnosti důležitou součástí života. Ukážeme si, že chutný domácí sýr dokážeme připravit třeba i v panelákové kuchyni. Můžeme použít běžně kupované pasterované kravské či kozí mléko. To však nesmí projít homogenizací, což je proces, který mimo jiné zabraňuje vytváření smetany.

Domácí sýr

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Další premiérový díl Vychytávek.přinesl divácky hrnkový recept na cuketovou dobrotu s ovocem a kefírem. Láďa ukázal jak připravit rychlou a vychytanou snídaní.

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Veřejností milovaný kuchař Jirka Babica vs. nestor české gastronomie, kuchař Jaroslav Sapík. Dnes vaříme guláš.

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

  TV Barrandov

Praktičtí pomocníci pro snadnou přípravu výtečných pokrmů jsou pomalé hrnce. Ondřej s Filipem v pomalém hrnci připraví marinované vepřové koleno na černém pivu s bramborovo-zelnými noky s chilli.

Marinované vepřové koleno na černém pivu pečené v pomalém hrnci a bramborovo-zelné šišky s chilli

1 zadní vepřové koleno
sůl
mletý pepř
50 g čerstvého zázvoru
snítka rozmarýnu
2 cibule
5 stroužků česneku
balsamikový ocet
200 ml černého piva
4 bobkové listy

  ČT 1

V druhém poprázdninovém díle pořadu připravil Petr Rychlý salát z pečených paprik.

Suroviny:
2 ks červených, zelených a žlutých paprik (celkem 6 ks)
velká hrst rukoly
1 mozzarella z buvolího mléka
100 g parmské šunky (na plátky)
8 ks sušených rajčat v oleji
sůl, olivový olej

  TV Nova

Pořad navštívil opět Ivan Vodochodský a připravil klasického španělského ptáčka.

Španělský ptáček dle receptu Ivana Vodochodského

hovězí krk
sůl, pepř
francouzská hořčice
klobása
uzená slanina
párek
okurka
cibule
vejce
vývar
sádlo

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Hobby naši doby:

Veřejností milovaný kuchař Jirka Babica vs. nestor české gastronomie, kuchař Jaroslav Sapík. Dnes vaříme velikonoční variace.

Velikonoční mísa

  TV Barrandov
Recepty v tomto dílu pořadu Babica vs. Sapík:

Zahrada nabízí plno zralých dobrot, které je třeba zpracovat, abychom se ze svých výpěstků mohli těšit i v zimních měsících. Eva v průběhu léta sušila bylinky a teď namíchá svoji oblíbenou provensálskou směs sobě i svým blízkým. Kamarádka Dana přivezla zralé švestky a připraví velmi chutné knedlíky z bramborového těsta.
 


Švestkové knedlíky

250 g vařených nastrouhaných brambor
250 g tvarohu
250 g polohrubé mouky
1 vejce
sůl
1 kg švestek
máslo
mák
cukr moučka

  ČT 1
Recepty Všechno co mám ráda:

První poprázdninový premiérový díl Vychytávek přinesl divácky recept na jablečno - zázvorovou marmeládu. Láďa připravil retro pomazánku

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Využijme každou chvíli příjemných zářijových dnů k pobytu venku a k příležitosti sejít se s rodinou a přáteli, opéct si špekáčky nebo se inspirovat tipy od Filipa a Ondřeje a něco dobrého si připravit na grilu. Zářijové recepty jsou víc než lákavé. Posuďte sami, na který pokrm byste měli chuť – na mletý karbanátek s grilovanou zeleninou a petrželovou majonézou, pečenou dýni v papilotě s jablečnou omáčkou a medem nebo na pečené brambory v popelu s uzeným pstruhem a bramborovou omáčkou?

  ČT 1

V prvním poprázdninovém díle pořadu připravil Petr Rychlý tatarák z brambor.

Suroviny:

500 g uvařených, nastrouhaných brambor
česnek
1 žloutek
sůl, pepř
sladká paprika
sojová omáčka
worchester
1 menší cibule
1 lžička dijonské hořčice
150 g cukety a lilku (bez středů)
olivový olej

  TV Nova

Jan Přeučil připravil lahodný nápoj pro podporu zdraví.
Potřebujeme:
2 - 3 citrony,
4 - 6 stroužků česneku,
vodu,
Do keramické nádoby nalijeme vodu, vymačkáme citrony a šťávu přilijeme k vodě. Přidáme nadrcený česnek. Přiklopíme talířkem a necháme 24 hodin stát. Po vylouhování nápoj ještě trochu zředíme vodou. Vložíme do lednice a každé ráno si dáme "panáka".

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Hobby naši doby:

V dalším reprízovém díle Vychytávek se můžete těšit na recept na šlehačkové řezy, který určitě potěší všechny, kteří hledají inspiraci pro pohoštění pro návštěvy nebo sladkou tečku po nedělním oběde. Láďa připraví švestkové minišpízy, které můžete servírovat jako malý předkrm při grilování.

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Když máte chuť na něco malého a dobrého a nemáte doma vůbec nic, tak můžete vyzkoušet tuhle dobrůtku, která je velmi jednoduchá a uděláte ji i v mikrovlnné troubě.

Čokoládový koláček

  ČT 1

Domácí pečené housky a tipy na tři různé varianty burgerů přináší kuchařská dvojice Filip Sajler a Ondřej Slanina. Těšte se na nestárnoucí a nejvíce vyhledávanou klasiku v podobě hovězího burgeru či netradiční a výtečný burger z pečené vepřové plece s barbecue omáčkou. Kuchaři nezapomínají ani na vegetariány, pro které připraví burger z portobella opečeného na rozmarýnovém másle a s bylinkovým pestem.

  ČT 1

Recept na bábovku podle oblíbeného receptu maminky Tomáše Garrigua Masaryka a osvěžující kuřecí salát s červenou řepou podle receptu divačky představil Láďa Hruška v dalším reprízovém díle Vychytávek.

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

foto: fotobanka ČT

Eva připraví lehký zeleninový oběd z cukety, které sice vůbec nepěstují, ale stále jim je někdo nosí. 

Cuketové špagety s tuňákem

  ČT 1
Recepty Všechno co mám ráda:

Všestranná studentka gymnázia Veronika Ročková krásně zpívá, hraje na saxofon, miluje francouzštinu, s radostí a zvídavostí vaří pro rodinu i kamarády. Její největší vášní se však stala příprava sladkých jídel. Repertoár má široký – bábovkami počínaje přes koláče po pompézní dorty všeho druhu konče. V jejím rukopisu se nepřehlédnutelně prosazuje dotek Francie. Veronika přinese tip na výrobu karamelových medvídků, květinových čokoládových bonbonků a na skořicový dort s ostružinami.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

Stránky