Poslední odvysílané díly

Podíváme se do jabloňových sadů a uvidíme, jak tu sadaři bojují se škůdci a současně se snaží přilákat sem užitečné ptačí pomocníky. A nebudou chybět ani báječné jablkové řezy.

Recept

 

30 dkg cukru krupice
2 celá vejce
35 dkg oloupaných a nastrouhaných jablek
10 dkg rozpuštěného másla
citronová kůra
vanilkový cukr
polohrubá mouka
prášek do pečiva

  ČT 1

V dalším díle Vychytávek si upečeme dvoubarevnou chlapskou bábovku a jako sladkou tečku na závěr opráší Láďa velice jednoduchý a rychlý recept na retro jablkový perník. Sledujte 20. října ve 12.50 na Primě!

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Foto: FTV Prima

V dalším podzimním díle pořadu Vychytávky Ládi Hrušky si kromě trdelníku připravíme lahodnou medvědí paštiku podle Láďova receptu. Sledujte 13. října ve 12.50 na Primě!

  Prima LOVE
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Máme pro vás dva recepty na dezerty, k jejichž přípravě cukr nepotřebujete, a přesto jsou sladké. Nejprve si připravíme jahelník s jablky a švestkami a pak vegan brownies z červené řepy.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Polopatě:

Shepherd’s pie neboli pastýřův koláč je lidová tradiční britská pochoutka z jednoho hrnce. Jedná se o dobře vychucené mleté jehněčí maso v zeleninovém základu, které přikrývá peřina máslové bramborové kaše. Ta slouží jako poklička, aby maso zůstalo šťavnaté, a současně jako příloha. Další věčnou lahůdkou je marocký tajine z kuřecího masa se sušenými meruňkami, ochucený zázvorem, šafránem, skořicí, kurkumou a koriandrem. 

  ČT 1
Vařit budeme s Klárou Trojanovou. Upeče nám křehký jablkový koláč podle rodinného receptu.
  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Hobby naši doby:

V kuchyni dnes zavoní pečená kachna na medu a medový mřížkový koláč plněný jablky.

 

Kachna na medu


1 l vývaru - drůbeží nebo zeleninový
6 lžic sójové omáčky
3 lžíce medu
sůl
lžička mletého zázvoru
kmín
0, 5 kg cibule

  ČT 1
Recepty Všechno co mám ráda:
Oblíbená autorka knih o jídle a moderátorka pořadu Herbář, herečka Kateřina Winterová vydává kalendář pod názvem Zábavný kalendář Kateřiny Winterové. Křísí tak dávnou módu tradičních českých zábavných kalendářů. Tou svojí originální verzí potěší hlavně všechny milovnice přírody, starých časů a krásných botanických ilustrací.
  Televaření

Startuje sedmá řada originálního lifestylového magazínu Herbář. Letošní Herbář bude světový – plný vůní, chutí a barev. Zdravá exotika, kterou dokážeme uvařit také u nás doma. A ochutnáme to nejlepší z celého světa! V minulých řadách jsme prozkoumali na sto padesát druhů bylin a teď je čas podívat se na koření. Hodně zblízka. Protože koření je populární všude a vlastně jsou to také byliny. Rozjeli jsme se podívat do Indie, abychom viděli, jak se koření pěstuje a jak vypadá v čerstvé podobě.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Herbář:

V dalším podzimním díle pořadu Vychytávky Ládi Hrušky si upečeme pudinkáče – vynikající moučník dle diváckého receptu. Láďa připraví nepečený dort à la tiramisu.

  Prima LOVE
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Dnešní den bude mít Eva ve znamení červené řepy. Pokusí se ji využít téměř na všechno, co bude vařit. Za svou krásu prý bohyně Afrodita vděčila právě červené řepě. Tehdy se hodně konzumovaly hlavně listy, ale to nic nemění na tom, že červená řepa je zdravá superpotravina, která zvyšuje odolnost organismu a má skvělé detoxikační účinky. Eva připraví marinovanou červenou řepu s kozím sýrem, pečenou řepu se slaninou a bylinkami a dokonce z ní upeče i koláč.

  ČT 1

Tentokrát se podíváme na farmu, kde se zelenina pěstuje tak, jak to dělaly naše babičky. Ručně a bez chemických postřiků. Pletí obnáší spoustu práce, ale výsledky stojí za to. Ochutnáme deset odrůd rajčat a skvělé papriky vypěstované v pařeništi. Zeleninu budeme také konzervovat a uvaříme si z ní dobroty inspirované kuchyní našich předků. A přineseme recepty, které nadchnou i děti

  ČT 1

Těšit se můžete na rodinné recepty na bábovky, poděděné od maminek, babiček i tetiček. Bude to kynutá bábovka hojně prosypávaná kakaem a promaštěná máslem od paní Jarmily Klabochové z Plzně. 

  ČT 1

V dalším díle pořadu připravil Petr Rychlý kuřecí prso s marinovanou řepou

Suroviny:
Červená řepa 2ks
Kuřecí prso s kůží 1ks
Červené víno 1,5dcl
Med 1 lžíce
Pomerančová šťáva z 1 pomeranče
Olivový olej 1 lžíce
Sůl, pepř, vlašské ořechy 4ks
Krémový kozí sýr 100g
Salát redchard – mizzano-polníček-rukola, dohromady hrst

  admin

Dnes Eva přichystá plněná kuřecí prsa. Bude je podávat s lahodným hráškovým pyré.


Hráškové pyré

600 g čerstvého nebo mraženého hrášku
50 g másla
100 ml smetany
sůl
pepř

Hrášek vložíme do osolené vody a vaříme na středním plamenu asi 15 minut do úplného změknutí. Poté slijeme vodu, kterou si dáme stranou, přidáme máslo a smetanu. Hrášek důkladně rozmixujeme. Osolíme a opepříme. Podle potřeby zředíme vývarem z hrášku a podáváme.

  ČT 1
Recepty Všechno co mám ráda:

Zavítáme na Vysočinu a uvaříme si tradiční šusterky, neboli škubánky. Jídlo, které patřilo na Vysočině k nejoblíbenějším.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

První podzimní díl pořadu Vychytávky Ládi Hrušky bude věnován houbám a houbaření. Podle diváckého receptu si připravíme připravíme výtečný houbovo-bramborový pekáček a na závěr Láďa upeče krkonošskou specialitu Krakonošův hubník, která chutná za tepla i za studena.  Sledujte 29. září ve 12.50 na Primě

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Na zahradách teď najdeme velké množství cuket a dýní. Jejich pěstování není složité, a tak se může stát, že jich najednou máte hodně a nevíte co s nimi. Proto budeme vařit právě z nich. Nabídneme vám zapečenou čočku s dýní a kokosem a cuketový koláč se švestkami.

Cuketovo švestkový koláč

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Polopatě:
V srdci rakouského Národního parku Thayatal využijeme ohniště a připravíme kuře v kotlíku s lokálními bylinkami. Na hradě Hardegg zase uvaříme s panem hrabětem telecí tomahawk se zeleninou.
  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:
V kuchyni pořadu uvítáme Martu Jandovou. Prozradí rodinný recept na pečeného lososa s mangovou salsou a rýží.
  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Hobby naši doby:

Kolem svátku Svatého Václava, patrona naší země, bývají podzimní prázdniny a celá rodina Evy se schází na společné posezení. Pro tuto příležitost se bude jistě hodit oblíbený krtkův dort.

Krtkův dort
recept je pro formu 22 cm

3 hrnky najemno namletých ořechů
1/2 hrnku kakaového prášku
1/4 hrnku espressa
2 lžičky jedlé sody
vanilkový extrakt
3 celá vejce
1/2 hrnku hustého domácího kefíru nebo jogurtu
40 g rozehřáté vysokoprocentní čokolády
sníh z 3 bílků

  ČT 1
Recepty Všechno co mám ráda:

Krocani a krůty prý mají devatero druhů masa. Pečená krůtí stehna jsou ideálnim receptem pro podzimní dny. Využijeme v něm právě dozrávající ovoce – jablka, hrušky. 

Pečená krůtí stehna 
krůtí stehna
2 snítky čerstvého rozmarýnu
celá palice česneku
sůl
pepř
jablka
hrušky
cibule

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Sezóna zavařováni je pořád v plném proudu a tak se Vám možná bude hodit divácky recept na jednu opravdu exotickou kombinaci: pomerančovo - rajčatovou marmeládu. Láďa připravil bublaninu z jednoho vejce podle sto let starého receptu.

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Těšte se na setkání s kastelánem zámku Vranov nad Dyjí i průvodcem Národního parku Podyjí. Seznámíme vás se zámeckou minulostí, nahlédneme do interiérů i zahrad a užasneme nad nádherou okolní přírody. Zámek se totiž nachází v západní části jmenovaného národního parku. A jaké bude menu? Vyzkoušejte i Vy Ondrův recept na přípravu candáta, je snadný na přípravu a chutná výtečně. Stejným způsobem můžete připravit pstruha, sivena, štiku apod.

Candát s koprovou omáčkou a zeleninou

4 porce

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

V dalším díle pořadu připravil Petr Rychlý vepřové kotlety na jablkách.
Suroviny:
400 g vykostěných vepřových kotlet (2 plátky)
2 jablka
1 kedlubna
2 červené cibule
2 jarní cibulky
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce medu
snítka čerstvého tymiánu
olej, sůl, pepř

  TV Nova

Stránky