Poslední odvysílané díly

Ondřej s Filipem upečou bábovky hned tři, každá bude jiná, jinak dobrá a jinak krásná. Těšte se na pestrou inspiraci obyčejných i neobyčejných bábovek.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Kluci v akci:

V kuchyni přivítáme Karla Zimu. Prozradí recept na slovenský kuřecí perkelt s haluškami podle své maminky Marcely.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Hobby naši doby:

Uvaříme si další tradiční dobrotu - jednoduché a vydatné jídlo – kdysi oblíbený granátnický pochod neboli grenadýrmarš

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

V třetím díle Vychytávek nám Láďa se svým receptem na sýrové puclíky dokáže, že si můžeme pochutnat i bez masa. Prostor dostane taky další tradiční jídlo z babiččiny kuchařky. Uvidíme jak připravit křupavé jihočeské zelňáky. Sledujete v neděli 17. března ve 12.45 na Primě!

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Spoustu cizokrajných rostlin je možné pěstovat jako pokojovky nebo na zahradě a zároveň báječně poslouží i jako koření v kuchyni. Patří k nim třeba pepřovník thajský, galgán nebo citronová tráva. A na závěr si z dnes představených rostlin něco dobrého uvaříme.

  ČT 1

Zveme na pepřový rybí salát, na silný vývar s chlebovým knedlíkem a škvarky a pečená žebra s pikantní omáčkou.

  ČT 1

Vařit budeme s Miroslavem Etzlerem. Můžete si spolu s ním připravit krevety na zeleném kari s kokosovým mlékem.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Hobby naši doby:

Pojíme vydatný valašský kontrabáš, kterého základem je pohanka.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Boží milosti jsou křehkým cukrovím tradičně spjatým s Velikonoci. Recept se objevil taky v legendární Domácí kuchařce Magdaleny Dobromily Rettigové. A právě zde se při přípravě inspiroval taky Láďa Hruška. Kromě přípravy výtečného moučníku Boží milosti se ve Vychytávkach dozvíme jak upéct tradiční kynuté preclíky.

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Chléb, základ našeho jídelníčku, může mít mnoho podob, chutí i způsobů úpravy a konzumace. Kluci v akci upečou chléb a přinesou tipy, co z chleba i na chleba připravit. Často nám totiž zbude kousek chleba či jiného pečiva a nastává otázka, co s ním? Usušit pro koně nebo králíky? Připravit si topinky s česnekem? Pečivo neradi vyhazujeme, tak přinášíme zajímavé tipy na lahůdkové chlebové pokrmy.

  ČT 1

V dalším díle pořadu Petr Rychlý upeče slaný závin s dýňovou náplni.

  TV Nova

Vařit budeme opět s Danou Batulkovou. Dnes to budou zapékané plněné palačinky podle Ilji Prachaře.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Hobby naši doby:

Pečené hrušky s medem a ořechy jsou skvělým dezertem, který zahřeje ve dnech chladného předjaří. Zkrátka: kvalitní med představuje v domácnosti hotový poklad, protože obsahuje spoustu léčivých látek. Naším tipem je medový balzám na rozpraskané rty podle jednoduché receptury našich babiček. Včely se v posledních letech naštěstí znovu stěhují i do měst. Úly najdeme například na střechách některých domů, a tak máte možná vlastního dodavatele domácího medu blíž, než byste si mysleli. A malá rada – med patří tradičně do bylinkového čaje. Víte však, jak čaj medem správně ochutit?

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Láďa Hruška se vrací po zimní pauze s novými díly Vychytávek. V prvním letošním pokračováni připraví lahodné řízečkySledujte v neděli 3. března ve 12.50 na Primě

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Zdroj. FTV Prima

Vychytávky Ládi Hrušky mají od začátku roka na TV Prima krátkou přestávku. V lednu a v únoru byly do vysílaní zařazeny starší díly z minulého roku. Na nové díly pořadu se můžeme těšit na Primě od března. Vychytávky by se měly vysílat ve standardním čase – neděle krátce před jednou hodinou odpoledne. První letošní premiérový díl pořadu Vychytávky Ládi Hrušky se bude vysílat v neděli 3.3 ve 12:50 hod. Pokud máte nějaký skvělý rodinný recept a nechcete ho vařit jen pro své nejbližší, pak neváhejte se do pořadu přihlásit.

  Televaření

Nevšední dort upekla Radka Rosická, moderátorka pořadu Sama doma, k dvoustému dílu pořadu Polopatě. Autorkou receptu je paní Landová a najdete ho na jejím blogu - http://www.vikendovepeceni.cz/2014/05/ctyrvrstvy-cokoladovy-dort-bezlepk...

*********

Čtyřvrstvý čokoládový bezlepkový dort

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Polopatě:

Dnes se budeme věnovat sladkému menu v raw stylu. Jedná se o jídla připravená z čerstvých surovin. Filozofie raw stravování povoluje tepelnou úpravu maximálně do 42 °C, pokrmy jsou velmi výživné, hutné a chutné. Stačí malá porce, která vás energeticky nabije na několik hodin. Enzymy, vitaminy a minerální látky, které jsou díky šetrnému zpracování v jídlech zachované, vám dodají zdraví a vitalitu. Vyslechneme si i zajímavý příběh, kdy raw strava zahnala nemoc a přinesla zdraví. Nemusíme být ortodoxní vyznavači raw stravy, zařadit ji do jídelníčku je však velmi přínosné pro každého z nás.

  ČT 1

Zdroj: foto https://pvacek.cz/

S Petrem Vackem budeme dnes vařit jednu českou klasiku, i když trochu netradičně.

  ČT 1

Nová epizoda druhé série Babiček přinese řadu užitečných receptů do kuchyně, do domácnosti a hlavně pro zdraví. Jak si za pár korun vyrobit vlastní lahodnou domácí kyšku? Sváteční lahůdkou na stole našich babiček byl marinovaný úhoř s kapary a citronem. Prozradíme tajný houbařský recept na mléčně kvašené houby. Ukážeme si, jak se dělá domácí jablečný ocet, který prospěje našemu zdraví. Rychlokvašenou zeleninu s vysokým obsahem vitamínu C si můžeme připravovat po celý rok. Obyčejný levný ocet využijeme v domácnosti jako desinfekční úklidový prostředek.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Jak připravit moravskou škvarkovou pomazánku uvidíte v dalším reprízovém díle Vychytávek. Kromě toho byl uveden divácky recept na neobyčejnou zvěřinovou svíčkovou. Sledujte v neděli 24. února ve 12.50 na Primě

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Polévka, tzv. indiánská rychlovka:
Budeme potřebovat:
Sterilované fazole v tomatové šťávě 300 g – plechovka
Vejce 2 ks
Pórek 100 g
Cibule 70 g
Česnek 25 g
Zázvor 50 g
Olej 40 ml
Máslo 30 g
Orientální koření – kari, sůl
Čerstvý koriandr nebo petrželová nať

  ČT 1

Kluci v akci připraví známé pochoutky, které se ze světa gastronomie jen tak nevytratí.

Lahodná risi bisi je italské risotto s hráškem, focaccia zase italský kynutý chléb podobný pizze, který lze různě ochucovat, lze jej přikusovat jako přílohu k jídlu, použít jako sendvičový chléb či jen tak máčet do olivového oleje ke sklence dobrého vína. Jako dezert budou famózní profiterolky s vanilkovou šlehačkou, které se v ústech jen rozplývají, což má na svědomí jemné odpalované těsto a hutná tučná sladká šlehačka ochucená vanilkou.

  ČT 1

Dana Batulková pro nás dnes připravila sladké překvapení. Hraběnčiny řezy jistě potěší mnoho mlsných jazýčků.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Hobby naši doby:

Paštiky s brusinkami a daňčí se šípkovou omáčkou, aneb zvěřinové lahůdky a tipy inspirované lesem podle našich babiček. Za klasickými recepty se vypravíme na Konopiště, kde se zvěřinové dobroty připravují na mnoho způsobů už od dob starého mocnářství. Domácí lékař poradí, jak při nachlazení využít léčivé látky ze smrkových větviček. A přineseme i zajímavý a jednoduchý kuchyňský tip pro domácí přípravu masa – ostružinovou sůl.

  ČT 1
Recepty v tomto dílu pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

V další repríze Vychytávek byl v rubrice Rodinné stříbro na talíři uveden divácky recept na perník s jablky . Láďa zaujal originálním receptem na falešná pštrosí vejce, kterým určitě překvapíte všechny strávníky ve vaši domácnost

  Prima
Recepty v tomto dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:

Stránky