Rady ptáka Loskutáka - recept na vepřové kotlety na jablkách

So 21.9 12:30
Premiéra

V dalším díle pořadu připravil Petr Rychlý vepřové kotlety na jablkách.
Suroviny:
400 g vykostěných vepřových kotlet (2 plátky)
2 jablka
1 kedlubna
2 červené cibule
2 jarní cibulky
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce medu
snítka čerstvého tymiánu
olej, sůl, pepř

Postup:
Kotlety osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, pokapeme olejem a promasírujeme.
Z obou stran je opečeme na pánvi. Poté na stejném tuku opečeme pokrájenou zeleninu, kterou osolíme, opepříme a zalijeme medem smíchaným s hořčicí. 
Hotovou směs přendáme do pekáčku a vložíme na ni kotlety. Podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme doměkka. Na závěr dopečeme bez poklice, aby maso získalo pěknou barvu.