Hobby naší doby 2022 - 4. díl - kuřecí stehna na calvadosu Dagmar Peckové
V kuchyni dnes bude kralovat Dagmar Pecková. Dnes připraví kuřecí stehna na calvadosu.
kuřecí stehna
sůl
pepř
máslo
šalotka
jablka
calvados
cukr krystal
tymián
petržel
bobkový list
kuřecí vývar
cidre (jablečné víno)
smetanaopečená bageta jako příloha
Kuřecí stehna posolíme a opepříme. V kastrolu si rozehřejeme máslo a na něm stehna ze všech stran opečeme a z kastrolu vyndáme. Na máslo dáme nakrájenou šalotku a jablko a orestujeme. Kuře vrátíme zpět do kastrolu. Přilijeme calvados a zapálíme (flambujeme).Přidáme koření, vývar, cidre, přikryjeme pokličkou a dusíme.
Na pánvi si opět rozehřejeme máslo a přidáme jablíčka nakrájená na tenké měsíčky. Posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté přilijeme cidre a zredukujeme asi na polovinu množství tekutiny. Takto připravená jablíčka přidáme k masu, zamícháme, zalijeme smetanou a povaříme.