Halušky s brynzou naleznete zde:

Deník Dity P. II - 9. díl - Halušky ze Závady

Deník Dity P. II - 9. díl - Halušky ze Závady

Pá 6.5 18:25
Premiéra

Dita se vydává na Slovensko a cíl je jasný. O Závadě, malé vesnici na Spiši, odkud pochází mámina kamarádka Věra, slyšela v životě milionkrát. V Ditině rodině se používají slova ze spišského nářečí jako štrymflagy, kydla, vaří se halušky a džatky, někdy také husa. Dita ví, kdo je Palčík a kdo „paní z konca.“ Teprve teď je chce poznat osobně a dozvědět se od nich, jak vaří. Nejen je – vydá se také na kolibu, potká baču, dozví se, jak se dělá skvělá brynza, jde se s „paní z konca“ pomodlit a s Palčíkem na cintorín, kde skoro na každém hrobě stojí jméno Repaský. Jmenuje se tak Palčík i „paní z konca“. A tak se Dita stane na pár dnů Ditou Repaskou, která umí vařit pěkně spišsky.

Recepty v tomto dílu pořadu