Kluci v akci (513) - recepty kulinářského mistra Miroslav Kalina
Mirek Kalina pracoval jako šéfkuchař nebo na jiných pozicích v předních českých restauracích jako Bazar, Aqua, Kampapark, Šípek Bistrot, ADA a restauraci pražského hotelu Hoffmeister. Absolvoval řadu zahraničních stáží včetně tří restaurací, které jsou držiteli hvězdy v průvodci Michelin – ORO v Norsku a Krone (*) v Německu (*) a především v legendární tříhvězdičkové Les Prés d‘Eugenie u uznávaného šéfkuchaře a jednoho ze zakladatelů nouvelle cuisine (francouzské nové kuchyně) Michela Guerarda.
V současné době je spolumajitelem restaurace v centru Prahy. Příprava jeho jídel vychází především z receptů tradiční kontinentální kuchyně, francouzské a české.
A jaké dobroty připravil pro diváky České televize? Výtečného bažanta na divoko s dýňovým kompotem a delikátního sumce pošírovaného v uzeném másle s teplým kroupovým salátem a křenovou omáčkou