Všechno co mám ráda 2020 - 1. díl - recept na nadýchaný cheesecake a masový dort
Všechno co mám ráda 2020 - 1. díl - recept na nadýchaný cheesecake a masový dort
Jako poděkování kolegyním z práce upekla Eva oblíbený cheesecake. Je rychlý a nenáročný na přípravu i suroviny. A protože vyhřátá trouba by se měla využít, zvládne ještě masový dort.
Recept na jednoduchý nadýchaný cheesecake
240 g sušenek
140 g rozpuštěného másla
500 g mascarpone nebo jemného tvarohu
5 lžic medu
1 lžička vanilkového extraktu
3 vejce
2 lžíce vanilkového pudinkového prášku
ovoce na ozdobu
V misce smícháme nadrcené sušenky s rozpuštěným máslem. Vysypeme do dortové formy a lžící stejnoměrně uhladíme na dno a boky formy. Vložíme do trouby. Dáme péct na 15 minut při teplotě 170 °C. Mezitím si připravím nadýchaný krém. Formu nevymazáváme.
V míse rozmícháme mascarpone nebo tvaroh s medem. Sladit můžeme i třtinovým nebo kokosovým cukrem, umělým sladidlem a samozřejmě řepným cukrem. Přimícháme žloutky, vanilkový extrakt a vanilkový pudinkový prášek nebo kukuřičný škrob. Vymícháme do hladké hmoty.
Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
Krém vylijeme na vychladlý sušenkový korpus.
Vložíme do trouby a pečeme 50 minut při teplotě 150 °C.
První půlhodinu pečeme v páře. Na dno trouby vložíme pekáč s vodou, který po půlhodině vyndáme a cheesecake dopékáme dalších 20 minut.
V průběhu pečení nabyde a malinko zhnědne.
Upečený je, když se okraje malinko oddělí od formy a střed má konzistenci želatiny. Hotový necháme vychladnout.
Vychlazený ozdobíme ovocem a vložíme do lednice. Hezké jsou maliny, jahody a borůvky.
Nejlépe chutná druhý den.