Rady ptáka Loskutáka 2022 - 3.díl - Zelná polévka s masem a klobásou

So 26.2 13:15
Premiéra

V třetím díle pořadu v roce 2022 připravil Petr Rychlý zelnou polévku s masem a klobásou

Suroviny:
800 g bílého hlávkového zelí
500 g uzeného boku
500 g vepřového boku
2 paprikové klobásy
2 cibule
2 dcl smetany
100 g hladké mouky
zakysaná smetana
olej
ocet
bobkový list, celý pepř, nové koření
cukr, sůl

Postup:
Uzený i syrový bok uvaříme v osolené vodě s kořením. Poté maso vyjmeme, a ve vývaru uvaříme nakrájené zelí, které pak rovněž vyjmeme. Vývar zahustíme jíškou, přidáme smetanu, cukr a ocet, a přivedeme k varu. Rozšleháme do hladké konzistence, přidáme předvařené zelí a ještě asi 10 minut povaříme.
Servírujeme s plátky bůčků, opečenou klobásou, bramborou ve slupce a nočkem zakysané smetany.