Rady ptáka Loskutáka - recept na houbovou polévku

So 14.9 12:30
Premiéra

V dalším díle pořadu připravil Petr Rychlý houbovou polévku.

Suroviny:
1 kg hříbků
300 g lišek
3 mrkve
2 petržele
750 g brambor
2 dcl smetany
150 g másla
50 g hladké mouky
hrst listové petržele
sůl, pepř, drcený kmín
1,5 - 2 litry zeleninového vývaru


Postup:
Na rozpuštěném másle orestujeme pokrájenou zeleninu, nakrájené hříbky, celé lišky a brambory. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a zalijeme zeleninovým vývarem. Povaříme do poloměkka a všechny suroviny vyjmeme.
Vývar zahustíme máslovou jíškou a provaříme. Opět vložíme houby a zeleninu a dovaříme do měkka. 
Na závěr přidáme smetanu a sekanou listovou petržel