Rady ptáka Loskutáka - recept na kuřecí prso s marinovanou řepou

So 5.10 12:30
Premiéra

V dalším díle pořadu připravil Petr Rychlý kuřecí prso s marinovanou řepou

Suroviny:
Červená řepa 2ks
Kuřecí prso s kůží 1ks
Červené víno 1,5dcl
Med 1 lžíce
Pomerančová šťáva z 1 pomeranče
Olivový olej 1 lžíce
Sůl, pepř, vlašské ořechy 4ks
Krémový kozí sýr 100g
Salát redchard – mizzano-polníček-rukola, dohromady hrst

Postup:
Řepu osolíme, pokapeme olejem, zabalíme do alobalu a upečeme. Víno svaříme na polovinu a přidáme med. Kuřecí prso opečeme z obou stran na pánvi, a dopečeme v troubě.
Řepu nakrájíme na kostičky a zalijeme vychladlou omáčkou z vína a medu. Saláty promícháme s dresinkem z pomerančové šťávy, medu a olivového oleje. Prso nafilírujeme na tenké plátky.
Vše naservírujeme a ozdobíme vlašskými ořechy a kozím sýrem.