Kluci v akci (534) - etiopská kuchyně
Přivítáme vzácnou návštěvu! Bude jí etiopský šéfkuchař Yohanis Hailemariam – mistr svého oboru a nejpopulárnější šéfkuchař v Etiopii. S podporou velvyslance ČR v Addis Abebě Karla Hejče navštíví Yohanis Českou republiku. Pro svoji TV show zde bude natáčet díl zaměřený na českou kuchyni, její podobnosti a rozdíly. Při té příležitosti jsme Yohanise pozvali do pořadu, aby nám přiblížil taje etiopské tradiční kuchyně, která pro nás skrývá celou řadu dosud neznámých chutí a velmi zdravých surovin a výtečného koření. Určitě nás potěší a inspiruje etiopský tradiční slavnostní pokrm z jehněčí kýty (tzv. máčená jehněčí nožka) a tradiční miten shiro na indjeře. Indjera je každodenní součást etiopského stravování, je to chléb, na nějž se kladou a balí pokrmy při jedení. Je tedy současně talířem i příborem. Tenká placka se peče z mouky semen trávy miličky habešské. Pojďme tedy společně nahlédnout do zvyklostí etiopské kuchyně!