Pohanka s hlívou ústřičnou naleznete zde:

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli 2022 - 3.díl - Výživný slepičí vývar s kozincem blanitým

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli 2022 - 3.díl - Výživný slepičí vývar s kozincem blanitým

Ne 6.2 18:25
Premiéra
Naši předkové byli během zimního období odkázáni na to, co v sezóně vypěstovali a vyrobili. Jenže tahle jednoduchá a přitom výživná strava se ukázala být velice prospěšná i našemu zdraví v současné době. Poctivý domácí slepičí vývar pro posílení organismu jednoduše a rychle vylepšíme čerstvou zeleninou, které se říká "židovský penicilin", a také kořenem bylinky, kterou dnes věda zkoumá v souvislosti s podporou léčby onemocnění covidem-19. Hlívu ústřičnou už si leckdo pěstuje v domácích podmínkách a my si ji připravíme s pohankou a kysaným zelím. Plody arónie obsahují jód a jsou napěchované antioxidanty a vitamíny. Jejich šťáva prý prospívá těm, kteří pravidelně a dlouho vysedávají u monitorů počítače. Už jste na procházce potkali keř, kterému se říká kdoulovec? Jeho plody připomínající malá jablíčka jsou něco jako český citron.
Recepty v tomto dílu pořadu

Mohlo by Vás taky zajímat