Polopatě 2020 - 2.díl - recept na Café Bomabardino

Ne 9.2 00:55
Premiéra

Máme pro vás recept skvostnou kávu Bombardino z posledního dílu pořadu Polopatě. 

Nejprve připravte vaječný likér: Do kastrolu nalijte 1,5plechovky slazeného kondenzovaného mléka (375 ml), přilijte 1 plechovku mléka (jakékoli, 250 ml), přidejte 1 podélně rozříznutý vanilkový lusk a trochu jemně nastrouhaného oříšku (může být také 1 hřebíček). Směs přiveďte na plotně za občasného promíchání téměř k varu a odstavte ji.
V misce nad párou zvolna prohřejte a prošlehejte 5 oddělených žloutků a postupně po lžících do nich zašlehejte teplý mléčný základ. Vše šlehejte cca 15 minut do dosažení krémové konzistence, směs odstavte a zašlehejte do ní 300 ml tmavého třtinového rumu.
Do horkou vodou nahřáté sklenice grogovky nalijte 2 cl rumu (malý panák), přilijte 6 cl vaječného likéru (1 malý + 1 velký panák), dále přilijte silnou kávu a nahoře nakonec vykružte velkou šlehačkovou čepici posypanou strouhaným muškátovým oříškem nebo skořicí.

Recepty v tomto dílu pořadu
Recepty Polopatě: 

Mohlo by Vás taky zajímat