Rady ptáka Loskutáka - recept na salát z pečených brambor
V dalším díle pořadu připravil Petr Rychlý salát z pečených brambor.
Suroviny:
400 g salátových brambor
80 g panchetty
2 hrsti baby špenátu
1 stroužek česneku
2 lžíce majonézy
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička medu
citron
sůl, pepř
olej
hladká mouka
vinná klobása
Postup:
Oloupané brambory, které jsme uvařili ve slupce, nakrájíme na kolečka, z obou stran opečeme na oleji, osolíme a opepříme. Poté orestujeme panchettu, slijeme tuk, na stejné pánvi necháme zavadnout baby špenát, osolíme ho a ochutíme česnekem.
Smícháme majonézu, hořčici a med, osolíme a zakápneme citronem. Dresinkem zalijeme brambory s panchettou a špenátem, a lehce promícháme. Podáváme s dozlatova opečenou vinnou klobásou. Vinnou klobásu zatočíme do šneku, propíchneme na kříž špejlemi, lehce obalíme v hladké mouce, zakápneme olejem a pečeme v troubě dozlatova na pečícím papíře na 180°C cca 10 minut.