Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - 7. díl druhé řady - nakládaná zelenina a domácí jablečný ocet
Ne 24.2 18:25
Premiéra
Nová epizoda druhé série Babiček přinese řadu užitečných receptů do kuchyně, do domácnosti a hlavně pro zdraví. Jak si za pár korun vyrobit vlastní lahodnou domácí kyšku? Sváteční lahůdkou na stole našich babiček byl marinovaný úhoř s kapary a citronem. Prozradíme tajný houbařský recept na mléčně kvašené houby. Ukážeme si, jak se dělá domácí jablečný ocet, který prospěje našemu zdraví. Rychlokvašenou zeleninu s vysokým obsahem vitamínu C si můžeme připravovat po celý rok. Obyčejný levný ocet využijeme v domácnosti jako desinfekční úklidový prostředek. A přineseme i tip, jak srazit vysokou teplotu octovými ponožkami.
Zdroj: