Vychytávky Ládi Hrušky - 14. díl - langoše
Vychytávky Ládi Hrušky - 14. díl - langoše
V čtrnáctém díle Vychytávek Láďa Hruška usmažil langoše a říká, že budou lepší než ze stánku.
Na přípravu potřebujete:
3 a půl hrnku polohrubé mouky
necelé 2 hrnky vlažného mléka
1 kostka droždí
půl lžičky cukru
půl lžičky soli
olej
kečup
sýr
česnek
Kvásek vytvoříme z vlažného mléka, rozdrobeného droždí a cukru. Necháme ho vzejít (cca 5- 10min). Přidáme mouku a vypracujeme hladké nemazlavé těsto. Pokud by lepilo, přidáme víc mouky. V teple necháme nakynout alespoň 30 minut.
Na pomoučněném vále z těsta vyválíme plát vysoký asi 2 cm a hrníčkem vykrajujeme kolečka, která necháme ještě 10 minut kynout. Nakynutá kolečka vytáhneme rukou do stran na velikost langoše.
V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a smažíme v něm placičky dozlatova z každé strany.
Potřeme dle chuti česnekem, kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.