Zapečená čočka s dýní a kokosem naleznete zde:

Polopatě 2019 - 26.díl - recept na zapečenou čočku s dýní a kokosem a cuketový koláč s ovocem

Polopatě 2019 - 26.díl - recept na zapečenou čočku s dýní a kokosem a cuketový koláč s ovocem

Ne 29.9 00:55
Premiéra

Na zahradách teď najdeme velké množství cuket a dýní. Jejich pěstování není složité, a tak se může stát, že jich najednou máte hodně a nevíte co s nimi. Proto budeme vařit právě z nich. Nabídneme vám zapečenou čočku s dýní a kokosem a cuketový koláč se švestkami.

Cuketovo švestkový koláč

Nastrouháme nahrubo 220 - 250 g cukety. Rozpůlíme švestky a vyndáme pecky. Švestek budeme potřebovat tolik, abychom překryli celou koláčovou formu, tzn. cca půl kila švestek 
Připravíme si těsto, které bude bezlepkové. Použijeme instantní kukuřičnou polentu, asi 110 g, k tomu jahelnou mouku - 150 g, třtinový cukr - 90 g. Přidáme 2 vejce a bílý jogurt - 150 g.
K tomu 3 lžičky prášku do pečiva z vinného kamene a 1 lžíci pudinkového prášku.
To všechno smícháme, přidáme nastrouhanou cuketu a budeme mít hotové těsto.
Těsto  dáme do formy na pečící papír. Ideální je koláčová forma. Na těsto vyskládame švestky hezky řezem nahoru a posypeme mandličkama, skořicí. Zakápneme medem nebo nějakým sirupem.
Pečeme v troubě. Nejdřív budeme péct celkem zprudka na 180°C takových 20 minut. Potom 20 - 25 minut dopékat na nějakých 165°C

Recepty v tomto dílu pořadu

Mohlo by Vás taky zajímat