Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - 5. díl druhé řady - jak se pekly kaštany a placky
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - 5. díl druhé řady - jak se pekly kaštany a placky
Ne 10.2 18:25
Premiéra
Výroba ušlechtilých ovocných pálenek je odedávna jedním ze způsobů, jak zpracovat ovocnou úrodu. K tomu je ovšem nezbytné nasbírat to správné ovoce a založit kvas. Plody z našich zahrádek můžeme také odvézt rovnou do pěstitelské pálenice. Jablka, hrušky a švestky jsou obvyklým základem pro budoucí destilát, ale jak chutná taková kdoulovice, nebo pověstná Švejkova kontušovka? Dozvíme se také, jak naložit s pálenkou po samotném vypálení. A než nám dozraje, bude čas na přípravu lahodných švestkových rozpeků s mákem. Vydatná slepičí polévka pak dodá sílu nejenom všem sběračům lahodného ovoce, ale posílí i v náročných životních situacích.
Zdroj: